loader
Foto

La mulți ani, TVR Timișoara!

Televiziunea Română a marcat pe 17 octombrie o nouă sărbătoare: prima emisie a celui de-al treilea studio teritorial lansat, TVR Timișoara. 1994 este anul în care TVR Timișoara a început să transmită, așezând Banatul pe harta studiourilor regionale ale televiziunii publice.

 

TVR Timişoara emite zilnic 24h pe canalul regional și realizează emisiuni pentru canalul naţional TVR 3, dar şi pentru celelalte posturi ale Televiziunii Române. Grila studioului teritorial cuprinde jurnale de ştiri, talk-show-uri și magazine culturale și de actualitate. De asemenea, în programul TVR Timișoara se regăsesc reportajele regiunii, emisiuni de folclor şi tradiţii şi emisiunile pentru minorităţi - în limbile maghiară, germană, sârbă, bulgară, romă, slovacă, croată, ucraineană.

De-a lungul timpului, TVR Timişoara a participat activ la viața comunității regionale în calitate de partener exclusiv al celor mai importante evenimente culturale şi sportive din regiune.

Programele difuzate dar și implicarea activă în viața comunității prin intermediul campaniilor derulate fac din TVR Timișoara un adevărat reper pentru telespectatorii din partea de vest a ţării și nu numai. Anul acesta Televiziunea Română a prezentat, într-o serie de episoade, o istorie a epidemiilor care au făcut milioane de victime încă din Antichitate și cum descoperirea vaccinurilor a limitat numărul deceselor și răspândirea bolii. Astfel, din cele 11 episoade realizate de echipa TVR Timișoara, telespectatorii postului public de televiziune au putut afla despre prima epidemie documentată istoric dar și despre primele încercări de imunizare ale omenirii.

Producţiile realizate de echipa TVR Timișoara au fost premiate, de-a lungul anilor, la festivaluri naţionale şi internaţionale de televiziune. În palmaresul studioului figurează peste 130 de premii, cel mai recent fiind cel desemnat anul acesta: „Marele Premiu la Gala Prix CIRCOM 2021”. A fost pentru prima oară când, o producție românească a obținut Marele Premiu la Gala Prix CIRCOM acordat de CIRCOM - European Association of Regional Television - organizaţie care reuneşte 376 de staţii TV din 38 de ţări şi care premiază anual cele mai bune producţii ale acestora. Juriul internațional a decis că documentarul „Cum am trăit într-o pădure” realizat de Dite Dinesz  (TVR Timişoara), în seria „Izolaţi în România” merită  Marele Premiu.

TVR Timișoara acoperă judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi comunităţile româneşti situate în  Voivodina (Serbia) şi zona de SE a Ungariei.

La mulţi ani şi la cât mai multe producții de calitate!

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara