loader
Foto

La "Ora Regiunii" discutăm despre performanţă în teatru şi muzică

FEST –FDR a devenit în ultimii ani mai mult decât un festival, a devenit o mare sărbatoare a teatrului, unul dintre cele mai mari evenimente artistice din România.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

FEST-FDR2014 este Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti.

Festivalul este organizat de Teatrul Naţional cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Primăriei Municipiului Timişoara și propune publicului său două mari module de spectacol: FDR (14 - 18 mai ) o adevărată platformă a spectacolului de teatru pe text românesc şi FEST (10 şi 17 iunie), cu secţiunile pe care le înglobează: îndrăgitul şi deja foarte aşteptatul OUTDOOR (spectacole în aer liber), PERFORMANCE (one man show, teatru-dans etc.) şi SOUND SCENE (concerte).

FEST –FDR a devenit în ultimii ani mai mult decât un festival, a devenit o mare sărbatoare a teatrului, unul dintre cele mai mari evenimente artistice din România.

Despre acest important eveniment al urbei, care deschide o poartă către înţelegerea teatrului în resorturile sale interioare,  povestim cu Ada Hausvater, director al Teatrului Naţional din Timişoara.

Universita Europeea dela Musica a organizat recent în Italia, la Cosenza, un concurs de interpretare muzicală, „MUSICA VIVA”.  Concursul, realizat cu sprijinul Societăţii Internaţionale de Studii Muzicale din Timişoara, s-a bucurat de participarea unor copii şi tineri din Timişoatra şi de prezenţa în juriu a doi profesori timişoreni.

Despre acest concurs şi despre colaborările cu Societatea Internaţională de Studii Muzicale, Facultatea de Muzică şi Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” aflăm de la Veronica Demenescu, preşedinte al Societăţii Internaţionale de Studii Muzicale, precum şi de la Leonardo Saraceni, director al Universita Europeea Dela Musica Cosenza (Italia).

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara joi 8.04.2014 la ora 20.30 (cu reluare vineri 9.04.2014 la ora 11.30).

 

 

19:00 În prelungiri – direct

20:30 Lumea de aproape

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara