loader
Foto

La sălaș, în urmă cu 20 de ani, alături de regretatul rapsod Achim Nica!

Dăm roata timpului înapoi cu două decenii, luăm drumul Caraşului şi ne oprim pe Valea Bistrei, la Obreja-ntr-o grădină... cu renumitul rapsod Achim Nica.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

La sălaşul acestuia depănăm amintiri şi uica Achim îşi deschide sufletul povestindu-ne despre izvorul cântecului său dar şi despre colegi dragi alaturi de care a cântat la ansamblul Doina Banatului din Caransebeş: Felician Fărcaşu, Iosif Ciocloda, Ana Munteanu, Valeria Colojoară, Florentin Iosif, Mariana Draghicescu, etc.

Cele mai frumoase doine şi cântece din repertoriul lui Achim Nica le regăsim în această ediţie a emisiunii "Cântec şi Poveste".

Achim Nica ne vorbeste cu speranţă despre tinerii interpreţi ai cântecului popular bănăţean, care să ducă mai departe zestrea moştenită şi să o îmbogăţească. Îi urmărim în emisiune pe Stana Stepanescu, Doriana Talpeş şi Florin Boita.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3, joi 3.03.2016 de la ora 20.00, cu reluare vineri 4.03.2016 la ora 4.30, iar pe TVR Timișoara duminică 6.03.2016 de la ora 19.00, cu reluare luni 7.03.2016 de la ora 10.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


18:30 Monocrom

19:00 ACTUAL REGIONAL – direct (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara