loader
Foto

La "Vest exclusiv": o ediție dedicată Speranței

Speranța într-o copilărie firească pentru copilele orfane din primul reportaj. Speranța în reușita și perenitatea unui nou concept/spațiu cultural în cel de-al doilea reportaj.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Vest Exclusiv

UPDATE: Ediția emisiunii din 24 noiembrie este disponibilă pe TVR+.

Elena, Andreea, Georgiana şi Alina sunt patru fetiţe din comuna Şepreuş, judeţul Arad, rămase orfane de ambii părinţi. Şi-au pierdut tatăl în urmă cu trei ani, iar în luna august a decedat şi mama lor.

Doamna Florica Horga, împreună cu fiul ei Valentin, au hotărat să ceară, în instanţă, tutela copilelor. Fetelor le-a fost pusă la dispoziţie o locuinţă. Veche fiind, aceasta are nevoie de multiple renovări.

Asociaţia umanitară „Misiunea Speranţă pentru Romania” a hotărat sa mediatizeze cazul şi să susţină financiar operaţiunile de refacere a casei. Drama fetiţelor a atras și atenţia echipei care realizează emisiunea „O dată-n viaţă” la TVR1: şi-au propus să expună cazul şi să adune fonduri, atat de necesare pentru ca fetele să aibă parte de o viaţă normală.

Echipa: electrician şi şofer Silviu Gherasim, imaginea Radu Ionescu, montajul Cătălina Budescu, realizator Tania Ţunaş.

 

În cel de-al doilea reportaj al ediției participăm la inaugurarea Electric Theatre. Acesta se dorește a fi un spaţiu de interacţiune între aceia care generează Artă (de oricare ar fi ea) şi consumatorii ei. Se vor juca, aici, spectacole de teatru, vor avea loc dezbateri, concerte, iar simezele...vor fi încărcate cu lucrări de pictură, sculptură, grafică şi ce-o mai fi să fie.

Fiind un spaţiu neconvenţional, cuvântul de ordine este Libertate: de creaţie şi de manifestare. Pentru un oraş artistic şi cosmopolit precum e considerat Timişoara, deschiderea unui spaţiu cultural este o bucurie. Şi-un câştig, deopotrivă.

A bătut gongul. Şi nu oricum, ci în prezenţa unor personalităţi artistice cunoscute, iubite şi...căutate: Horaţiu Mălăele, Nucu Pandrea, Jak Eddy Neumann. Au făcut, fireşte, sală plină în seara deschiderii noului teatru (şi nu numai), Electric Theatre.

Emisiunea Vest Exclusiv  este difuzată la TVR Timișoara  sâmbătă 23.11 la ora 20.00, cu reluare duminică 24.11 la ora 11.00 iar pe TVR3  duminică 24.11 la ora 18.00 cu reluare luni 25.11 la ora 16.30.

 

3:30 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)

4:00 Descoperă vestul

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara