Lectură, teatru-lectură şi un concert incendiar „Burning Table”
duminică, 18 octombrie 2015
Pe 19 octombrie, United Way Romania organizează Read Across the Globe Day în mai multe oraşe din România: Bucuresti, Cluj și Timișoara.

Read Across the Globe Day este un eveniment internaţional dedicat lecturii, care îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că alfabetizarea este o problemă globală.

Peste 300.000 mii de copii din toată lumea vor lua parte la acest eveniment care are ca scop să doboare recordul pentru cel mai mare număr de copii cărora li se citeşte în decurs de 24 de ore.

În Timişoara, în cadrul acestui eveniment, se doreşte încurajarea a peste 300 de copii să citească, copii provenind din familii defavorizate, din mediul rural, copii cu tulburari de auz şi copii cu tulburari de vedere. Aceştia fie vor fi încurajati să citească cel puţin o oră, fie vor asculta ce le vor citi voluntarii.

Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judetean Timiş, organizaţii neguvernamentale şi companii partenere United Way.

Sunt alături de noi să povestească despre acestă acţiune Ada Gabor (de la United Way Timisoara Office), Alina Bratu (Continental, companie susţinătoare United Way)  şi Cristina Chioariu (Metropolitan Life, companie susţinătoare United Way).

(w640)

„Dramalogue” este un festival de teatru lectura care s-a născut din dorința Asociaţiei „Teatru Pentru Tine” de a prezenta publicului o formă incipientă, frustă a teatrului, o primă interacţiune între actor şi piesă, o incursiune sinceră în dramaturgia contemporană.

Teatrul lectură oferă privitorilor o nouă perspectivă - o provocare de a-şi închipui o piesă de teatru aşa cum lor le-ar plăcea să o vadă, ghidaţi doar de vocile actorilor care citesc, comunicându-şi trăirile în forma lor naturală, fără control, fără plasă de siguranţă.

Despre festival ne dau amănunte Adrian Jivan, Marius Lupoian şi Alex Bordea de la Asociaţia “Teatru Pentru Tine”.

Concertele trupei Burning Table sunt mereu evenimente foarte aşteptate. Asociaţia Culturală NABU în parteneriat cu Teatrul Naţional Timişoara şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş organizează joi, 22 octombrie, de la ora 20.00 un astfel de concert.

Alături de membrii trupei vor concerta ca invitați: Cvartetul Lucian Petrila, Octavian Horvath, Petrică Ionuţescu, Stefan Czifrak, Răzvan Mărcuci şi Gabriel Cherlia.

De la membrii trupei vom aflăm detaliile despre acest eveniment, dar şi despre seria de concerte pe care o pregătesc în România, Ungaria şi Austria.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 19.10.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 20.10.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w640)


 • 21:43
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte