loader
Foto

Livia Mateiaş – creatoarea unui univers cromatic de excepţie

E sensibilă, fragilă, talentată şi poate să creeze planete. Livia Mateiaş iubeşte Cosmosul şi crede că “suntem cu toţii praf de stele”.

 

Roxana Morun
Selfie

Născută la Salonta, în judeţul Bihor, Livia Mateiaş a urmat traseul clasic al unui artist vizual: Liceul de Arte Plastice din Oradea, apoi Facultatea de Arte Plastice (Grafică) şi masterul (Materie şi concept ) la Universitatea de Vest din Timişoara.

Tot aici a făcut şi doctoratul în Arte Vizuale, iar mai apoi, pentru ca experienţa să fie completă, încă un master în Managementul Strategic al Organizaţiilor.

Livia face fotografie încă din liceu şi acestă pasiune a ei e vie şi astăzi. Împreună cu artistul Marius Jurca, soţul ei, a înfiinţat în 2014 artouching, un studio de artă şi design.

În spaţiul de acolo Livia primeşte oamenii care doresc să participe la atelierele pe care le susţine. Spaţiul cochet gazduieşte însă şi expoziţiile unor artişti consacraţi, atât din Timişoara, cât şi din ţară şi străinătate.(w500)

Livia a expus atât singură. cât şi în expoziţii de grup, a avut residenţe artistice în Austria, Franţa şi Germania.

Emisiunea "Selfie" se difuzează la TVR Timișoara sâmbătă 1.06.2019 de la ora 17.30 (cu reluare duminică 2.06.2019 de la ora 12.00) iar  la TVR3 duminică 2.06.2019 de la ora 8.30.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalele digitale 85 UPC și 107 DIGI.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe canalul de YouTube @TVRTimișoara și pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată și în playerul de mai sus.

 

13:00 Tur ghidat (R)

(Reluare)

13:30 Istorii ascunse (R)

(Reluare)
 
Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

Vineri, 5 aprilie, de la ora 16:00, la TVR Timișoara, am urmărit în direct o ediție "Cântecul de Acasă".

 

#tvrtimisoara