loader
Foto

Lumânări pentru victimele SIDA la Timișoara

Victimele uneia dintre cele mai crunte boli au fost comemorate ieri seara la Timişoara.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Peste zece mii de români sunt infectaţi cu virusul HIV, iar în vestul ţării, aproape 250 de oameni au murit din cauza SIDA în ultimele trei decenii. Pentru toţi cei care au pierdut lupta cu aceasta boală, au fost aprinse lumânări şi a avut loc un flashmob în centrul Timişoarei.

Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse, una dintre cele mai vechi și mai mari campanii din lume, de mobilizare a comunității în scopul conștientizării sociale a HIV, se dorește un apel la solidaritate globală și la înlăturarea stigmei și discriminării persoanelor care se confruntă cu această infecție.

Cu această ocazie, zeci de timişoreni au format o fundă umană, simbol al solidarității cu persoanele afectate de HIV/SIDA. Evenimentele dedicate comemorării victimelor HIV/SIDA s-au încheiat cu aprinderea unor candele care au fost lansate pe apă.

De-a lungul timpului, cercetătorii au reuşit să găsescă scheme de tratament prin care boala este ţinută sub control. În lipsa lui, persoanele infectate sunt condamnate la moarte.

În vestul ţării, în evidenţele Ministerului Sănătăţii figurează peste 4000 de persoane infectate cu virusul HIV. Se crede însă că numărul blonavilor este mai mare.

Reporter și Imagine: Mihai Pinti.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Selfie (R)

(Reluare)
 
Reducerea risipei alimentare | VIDEO

Reducerea risipei alimentare | VIDEO

publicat: marţi, 19 martie 2024

A fost promulgată legea privind reducerea risipei alimentare. Magazinele și supermarketurile vor fi obligate să vândă la preț redus alimentele ...

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

 

#tvrtimisoara