Uica Mihai ne reamintește în această ediție ce însemna să îți hrănești copiii în comunism, când românii făceau cozi la adidași de porc și pentru o sticlă de lapte, în timp ce mai Marele Conducător se răsfăța în meniuri alese.
Mai mult de 40% dintre români sunt nostalgici după regimul comunist. Argumente precum,” toți aveau repartiție și un loc de muncă” sau „tinerii primeau locuință”, îi fac pe mulți să uite că nu aveau ce pune pe masă și ce cumpăra din galantare.
Uica Mihai ne reamintește în această ediție a emisiunii Sarea în bucate, ce însemna să îți hrănești copiii în comunism, când românii făceau cozi la adidași de porc și pentru o sticlă de lapte, în timp ce mai Marele Conducător se răsfăța în meniuri alese.
Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Călin Constantin
Gătim la Reșița, un oraș muncitoresc care a cunoscut dezvoltarea, mai ales în era comunistă. Vizităm cartierele de blocuri înghesuite, ne aducem aminte de Cântarea României , planuri cincinale, de rația la ulei și zahăr dar și de creveții care umpleau rafturile magazinelor.
Ne încearcă un amalgam de sentimente. Dar nu ne lăsăm pradă acestora și cu toată inspirația gătim din meniurile vânătorești ale lui Ceaușescu , improvizăm o mâncare de rezistență , așa cum mânca tot poporul , din picioare de porc, de care altătădată făceai rost pe sub tejghea și punem pe butoiul de smoală aprins ceaunul de varză, cum se făcea pe vremuri pe șantierele patriei.
Emisiunea este difuzată în premieră duminică 26.01 la ora 15.45 pe TVR3.