loader
Foto

Galerie foto

Meniul Ceaușescu la "Sarea în Bucate"

Uica Mihai ne reamintește în această ediție ce însemna să îți hrănești copiii în comunism, când românii făceau cozi la adidași de porc și pentru o sticlă de lapte, în timp ce mai Marele Conducător se răsfăța în meniuri alese.

 

Veronica Mihoc

Mai mult de 40% dintre români sunt nostalgici după regimul comunist. Argumente precum,” toți aveau repartiție și un loc de muncă” sau „tinerii primeau locuință”, îi fac pe mulți să uite că nu aveau ce pune pe masă și ce cumpăra din galantare.

Uica Mihai ne reamintește în această ediție a emisiunii Sarea în bucate, ce însemna să îți hrănești copiii în comunism, când românii făceau cozi la adidași de porc și pentru o sticlă de lapte, în timp ce mai Marele Conducător se răsfăța în meniuri alese.

Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Călin Constantin

Gătim la Reșița, un oraș muncitoresc care a cunoscut dezvoltarea, mai ales în era comunistă. Vizităm cartierele de blocuri înghesuite, ne aducem aminte de Cântarea României , planuri cincinale, de rația la ulei și zahăr dar și de creveții care umpleau rafturile magazinelor.

(w882)

Ne încearcă un amalgam de sentimente. Dar nu ne lăsăm pradă acestora și cu toată inspirația gătim din meniurile vânătorești ale lui Ceaușescu , improvizăm o mâncare de rezistență , așa cum mânca tot poporul , din picioare de porc, de care altătădată făceai rost pe sub tejghea și punem pe butoiul de smoală aprins ceaunul de varză, cum se făcea pe vremuri pe șantierele patriei.

Emisiunea este difuzată în premieră duminică 26.01 la ora 15.45 pe TVR3.

(w882)

 

13:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara