loader
Foto

Galerie foto

Muzeul Rozelor și Casa Memorială MÜHLE prind contur

Casa Mühle ar putea fi salvată! Aici ar putea fi înfiinţate Muzeul Rozelor şi Casa Memorială Wilhelm şi Arpad Mühle.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Un proiect în acest sens a fost depus la Consiliul Judeţean Timiş de către Asociaţia Culturală “Salvaţi Patrimoniul Timişoarei’ şi ar trebui discutat luna aceasta.

În urma protestelor de anul trecut, Liga Bănăţeana a strâns semnături în vederea susţinerii exproprierii imobilului. Lista a fost predată Asociatiei Culturale Salvaţi Patrimoniul Timişoarei care a depus la Consiliul Judeţean o cerere de declarare a utilităţii publice şi de demararea exproprierii.

Consilierul judeţean Marius Martinescu a rezonat cu solicitarea Asociaţiei Culturale Salvaţi Patrimoniul Timişoarei şi a decis sa depună un proiect de hotărâre de consiliu judeţean care, în mod normal, ar trebui să intre pe ordinea de zi a şedintei ordinare din luna iunie 2015.

Discutăm pe acestă temă cu Adina Murgilă şi Corneliu Vaida, doi dintre iniţiatorii proiectului.

Asociaţia Audiosofia anunţă finalizarea primei etape a proiectului “Joc şi culoare cu măştile călătoare”. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia 'Corabia Prieteniei' din Timişoara, cu sprijinul “Fundaţiei Pentru Comunitate” şi MOL România.

Cele două Asociaţii au decis să marcheze momentul printr-un eveniment special. Astfel, în premieră, în data de 12 iunie, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara au urcat opt copii hipoacuzici purtători de implant cohlear sau de aparate auditive convenţionale, alături de doi copii cu auz normal, în spectacolul cu măşti intitulat “Jocul prieteniei”.

La realizarea acestui spectacol au contribuit trei voluntari profesionişti, care, pe parcursul a 15 săptămâni, au derulat un program de dramaterapie menit să le dezvolte copiilor capacitatea de exprimare a emoţiilor, să le îmbunătăţească strategiile de comunicare de orice natură şi să îi înveţe munca în echipă.

Despre acest proiect vom discuta cu Roxana Pătru, psiholog clinician şi logoped.

All Friends Band (adica Adam Suma, Catalina Ciortea, Luca Dragu, Felix Suma) ne vor povesti despre proiectele lor.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 15.06.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 16.06.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

22:00 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara