loader
Foto

Noii haiduci din Herculane

După ce în primii 15 ani de după revoluţie marile hoteluri au fost puse pe butuci de aşa zişii investitori, mai nou au apărut noi oameni de afaceri care au descoperit alte oportunităţi.

 

Cosmin Jitariuc
Reporter Special

O localitate îmbătrânită, care pare să –şi trăiască ultimele zile de existenţă. Aşa arată Băile Herculane, cândva una dintre cele mai apreciate şi frumoase staţiuni balneare din România.

Clădiri părăsite, geamuri sparte, ruine gata să cadă peste turiştii care se mai încumetă să viziteze locul, majoritatea veniţi la tratament cu bilete obţinute prin casele de pensii.

După ce în primii 15 ani de după revoluţie marile hoteluri au fost puse pe butuci de aşa zişii investitori, au apărut noi oameni de afaceri care au descoperit alte oportunităţi. Au obţinut, prin diverse metode prorietăţi în zona în care mai funcţionează aşa zise –le hoteluri ale sindicatelor, şi şi –au încropit afaceri: terase, butice, parcări. Totul validat de sentinţe ale instanţelor.

Puţini sunt cei dispuşi să vorbească despre cum s –au vândut terenurile în centrul staţiuni sau cum de au apărut noi clădiri cu un aspect architectural cel puţin discutabil acolo.

Şi cum de în parcul Vicol din zona centrală a localităţii se percepe taxă de parcare pe spaţiul verde.

Despre noii haiduci din Herculane în emisiunea “Reporter special”, la TVR Timişoara, sâmbătă de la ora 19.00.

Emisiunea "Reporter Special" se difuzează pe TVR Timișoara, sâmbătă 17 noiembrie 2018 de la ora 19.00 (cu reluare duminică 18 noiembrie 2018 de la orele 13.00) iar pe TVR3 sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 17.30 .

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv iar ulterior mai jos.

12:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)

13:00 Tur ghidat (R)

(Reluare)
 
Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

Vineri, 5 aprilie, de la ora 16:00, la TVR Timișoara, am urmărit în direct o ediție "Cântecul de Acasă".

 

#tvrtimisoara