loader
Foto

Noii haiduci din Herculane

După ce în primii 15 ani de după revoluţie marile hoteluri au fost puse pe butuci de aşa zişii investitori, mai nou au apărut noi oameni de afaceri care au descoperit alte oportunităţi.

 

Cosmin Jitariuc
Reporter Special

O localitate îmbătrânită, care pare să –şi trăiască ultimele zile de existenţă. Aşa arată Băile Herculane, cândva una dintre cele mai apreciate şi frumoase staţiuni balneare din România.

Clădiri părăsite, geamuri sparte, ruine gata să cadă peste turiştii care se mai încumetă să viziteze locul, majoritatea veniţi la tratament cu bilete obţinute prin casele de pensii.

După ce în primii 15 ani de după revoluţie marile hoteluri au fost puse pe butuci de aşa zişii investitori, au apărut noi oameni de afaceri care au descoperit alte oportunităţi. Au obţinut, prin diverse metode prorietăţi în zona în care mai funcţionează aşa zise –le hoteluri ale sindicatelor, şi şi –au încropit afaceri: terase, butice, parcări. Totul validat de sentinţe ale instanţelor.

Puţini sunt cei dispuşi să vorbească despre cum s –au vândut terenurile în centrul staţiuni sau cum de au apărut noi clădiri cu un aspect architectural cel puţin discutabil acolo.

Şi cum de în parcul Vicol din zona centrală a localităţii se percepe taxă de parcare pe spaţiul verde.

Despre noii haiduci din Herculane în emisiunea “Reporter special”, la TVR Timişoara, sâmbătă de la ora 19.00.

Emisiunea "Reporter Special" se difuzează pe TVR Timișoara, sâmbătă 17 noiembrie 2018 de la ora 19.00 (cu reluare duminică 18 noiembrie 2018 de la orele 13.00) iar pe TVR3 sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 17.30 .

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv iar ulterior mai jos.

20:30 Teatru TV
21:30 Descoperă vestul
 
In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

publicat: vineri, 31 martie 2023

Joi, ora 20.30, la TVR Timișoara a fost difuzată o ediție "In Memoriam Tiberiu Ceia"    

Rețeta de scrob de post | VIDEO

Rețeta de scrob de post | VIDEO

publicat: joi, 30 martie 2023

Urmărim la TVR Timișoara o nouă ediție la "Sarea în bucate". Prezintă - Dan Liuț, realizator -  Veronica Mihoc.

Forum economic: Mașina second hand vs una nouă | VIDEO

Prea sărac pentru ceva ieftin. Se aplică, în România, pe piața auto.  Depinde însă de multe argumente, oferite în emisiunea "Forum Economic", la ...