loader
Foto

Galerie foto

O viață normală pentru persoanele cu handicap

În societatea europeană modernă se caută formule prin care persoanele cu dizabilități să aibă o viață cât mai aproape de normalitate.

 

Europa 360°

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de televiziunile publice din Italia, Slovenia, Belgia și Croația.

Persoanele afectate de sindromul Down au nevoie de asistență de specialitate pentru a se integra în societate. Un restaurant din Italia merge chiar mai departe: angajează exclusiv persoane cu sindrom Down, oferindu-le nu numai un venit ci și posibilitatea de a avea o viață normală prin interacțiunea cu clienții.

O companie de reciclare din Slovenia a anunțat ca pentru fiecare tonă de capace de plastic pe care le colectează va dona 300 de euro într-un fond pentru persoane cu dizabilități. Campania s-a extins treptat la nivelul întregii țări iar rezultatele au depășit așteptările.

În Belgia dragostea și viața sexuală a persoanelor cu handicap a devenit pentru prima oară subiect de dezbatere publică. Familiile și societatea încep să înțeleagă că sunt nevoi firești și să accepte că nu prin ignorarea lor se poate ajunge la normalitate.

La începutul anilor 90, destrămarea Iugoslaviei s-a petrecut printr-un război care a marcat Europa. După 20 de ani, în estul Croației, invalizii de război încă se luptă pentru a duce o viață normală și pentru a se proteja de impostorii care obțin prin fals statutul de veteran.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.(w235)

Emisiunea “Europa 360” este difuzată:

- duminică 19.04.2015, de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD.

- joi 23.04.2015 de la ora 0:30 pe TVR2

- sâmbătă 25.04.2015 de la ora 8:30 pe TVR2

0:30 Monocrom (R)

(Reluare)

1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara