loader
Foto

Oasele de urieși din #ȚaraHațegului sunt de dinozauri | VIDEO

Jurnalista Cristina Baican vă invită să urmăriți la #IstoriiAscunse o ediție despre "oasele de urieşi" din Țara Hațegului.

 

Cristina Băican
Istorii ascunse

Doenel Vulc este omul care a adunat timp de 20 de ani "oase de urieşi". Asta până în anii `70, când au venit paleontologii şi au început cercetări de amploare pe urmele dinozaurilor pitici.

Istoriile cu spioni, haiduci, creaturi din alte ere, condimentate cu poveşti despre spirite rele şi suflete care nu-şi găsesc liniştea după moarte, provoacă orice ascultător. Sunt poveşti care dezvăluie un trecut agitat, aşa cum a fost şi cel al familiei Nopcea, una fără de care patrimoniul universal ar fi fost mai sărac.

Nobila familie a fost una dintre cele mai prolifice familii din zonă Haţegului, în secolele trecute, iar membrii ei sunt personaje de roman şi au făcut istorie.

Întâmplările tulburătoare ale familiei Nopcea se încheie brusc, într-o cameră, la Viena în 1933. Atunci îşi pune capăt zilelor Franz Nopcea, cel care este considerat părintele paleontologiei.

10:00 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)

10:30 Forum economic (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara