loader
Foto

"Ora de Vară": Horea Crisovan a lansat albumul MY REAL TRIP

La "Ora de Vară" l-am avut invitat pe Horea Crișovan, iar apoi am aflat care sunt directiile in designul vestimentar timisorean.

 

Roxana Morun
Ora de Vară

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Muzicianul Horea Crișovan, cunoscut şi apreciat pentru diversele formule rock, jazz si pop, dar mai ales în calitate de chitarist şi compozitor, membru al mai multor trupe sau proiecte muzicale şi-a lansat recent primul său album solo: MY REAL TRIP.

Discul cuprinde 13 piese şi a fost înregistrat în întregime în garsoniera chitaristului timişorean. Printre cele 13 piese care alcătuiesc acest debut discografic se numără şi Marco Polo, o melodie în care apare şi singurul invitat al acestui album, celebrul chitarist macedonian Vlatko Stefanovski, cunoscut printre altele şi graţie faptului că a activat în trupa Leb i Sol.

Mixul şi masterizarea discului au fost realizate de Adrian Popescu, iar câteva din piesele albumului s-au născut chiar în timpul înregistrărilor.

De la Horea Crisovan am aflat cum s-a născut acest album, cum au fost lansările de la Festivalul de Jazz de la Gărâna şi de la Timişoara şi, fireste, l-am ascultat cântând.

Anul acesta 22 de tineri au absolvit Facultatea de Arte și Design Timișoara (licență și master) şi şi-au prezentat colecţiile în cadrul Galei Absolvenților specializării Modă Design Vestimentar, în sala Mare a Teatrului Național Timișoara.

Colecțiile coordonate de lector univ.dr. Andreea Palade-Flondor, lector univ.dr. Valentina Ștefănescu și prof. univ. dr. Elena Minodora Tulcan s-au diferențiat stilistic și conceptual prezentând abordări artistice diferite prin intermediul designului vestimentar.

Ludicul, portul popular românesc sau maghiar, ornamentul arab, gheața, desenul tip graffiti, geometria, florile, aripa libelulei, ruinele, etapele vieții umane sunt câteva dintre sursele de inspirație utilizate.

De la colecții elegante, sofisticate și rafinate, la creații casual sau experimentale tânăra generație de designeri a arătat complexitatea direcțiilor pe care este capabilă să le abordeze.

Care sunt tendintele vestimentare propuse de tinerii absolventi am aflat de la lector univ.dr. Andreea Palade- Flondor.

Emisiunea se difuzează în direct pe TVR Timișoara și TVR3 luni 21.07.2014 la ora 20.00 (cu reluare pe TVR3 și TVR Timișoara marți 22.07.2014 la orele 10.00 și respectiv 11.00). De asemenea este disponibilă online pe TVR+

 

16:00 Cântecul de acasă

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara