loader
Foto

"Ora Regiunii": operetă și... arte marțiale

La "Ora Regiunii" discutăm despre un stagiu de Arte marţiale japoneze şi despre premiera operetei „Silvia” la Opera Naţională Română din Timişoara.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Fundația de Arte Marţiale Nippon Seibukan în colaborare cu Clubul Sportiv Daisho Timişoara şi Clubul Cold Steel Bucureşti organizează cea de-a doua ediţie a stagiului internaţional Kensa Kikan, care va avea loc la Timişoara.

Stagiul va fi condus de dl. Yasuo Kawano Kancho – Preşedinte al Nippon Seibukan- reprezentant al Japoniei, dl. Koji Uchiyama- reprezentant al Japoniei şi Jose Miguel Martinez Barrera- reprezentant al Spaniei.

Despre acest eveniment, dar şi despre artele marţiale japoneze, aflăm detalii de la invitaţii din Japonia şi Spania, precum şi conaţionalii noştri, Robert Manole şi Bogdan Alic.

Opera Naţională Română din Timişoara se pregăteşte pentru premiera din 4 mai 2014, de la ora 19. Opereta „Silvia” de Emmerich Kalman este montată de acestă dată de regizorul maghiar Gyorgy Karcsmaros, cunoscut pentru musicalurile pe care le-a realizat: West Side Story, Scripcarul pe acoperis, Mizerabilii.

Prima montare a operetei „Silvia” în oraşul de pe Bega a avut loc în 1960. Inedit este faptul ca opereta a mai fost montată de atunci la Timişoara în 1975 în limba maghiară, în 1981 în italiană, în germana in 2001, iar din anul 2002 este prezentă în repertoriul curent al instituţiei.

Despre noua viziune asupra „Silviei”, aşteptată cu nerabdare de publicul meloman, povestim cu doi dintre protagoniştii spectacolului, Narcisa Brumar şi Cristian Rudic, solişti ai Operei Naţionale Române din Timişoara.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara joi 24.04.2014 la ora 20.30 (cu reluare vineri 25.04.2014 la ora 11.30).

 

 

 

1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

2:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara