loader
Foto

"Ora regiunii" vă invită la teatru și... schi

Săptămâna aceasta aflăm despre premierele teatrelor din Timișoara și despre inaugurarea pârtiei de schi de la Gărâna.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Spectacolul „A fost odata la Timişoara”, text propus de regizorul şi dramaturgul Peter Kerek, construieşte ca din piese de domino, în echilibru fragil, mici istorii de familie, balansate între realitate şi oniric, între concret şi derizoriu, între ludic şi tragic, între semn citadin şi semn autobiografic

Sarea în bucate, un scenariu original de Mirela Puia (cea care semneaza si regia), bazat pe basmul lui Petre Ispirescu este o minunată aventură, o feerie, un vârtej de culori şi de sunete, un loc cunoscut şi, totodată, un loc nou pentru că, nu-i aşa, „Orice poveste este-o lume nouă”.

Piesa „Făptaşi” de Thomas Jonigk, în regia lui Szabó K. István, transpune scenic un subiect de actualitate socială, anume abuzul asupra copiilor.

„Fetiţa cu chibrituri”, în versiunea scenică și regia Simonei Vintilă, este un spectacolul inspirat din faimosul basm scris de Hans Christian Andersen.

În acest weekend la Gărâna, în județul Caras Severin, va fi inaugurată o pârtie de schi. De la Mihaela Tugneanu, consilier local Primăria Brebu Nou, vom afla ce înseamnă acest lucru pentru zonă din punct de vedere turistic.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara joi 12.12 la ora 20.30 (cu reluare vineri 13.12 la ora 11.30).

 

 

 

 

 

 

2:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara