Partea a doua a Festivalului de la Ghiroda la "Cântec și Poveste"
marţi, 16 iunie 2015
Cristian Pomohaci este invitatul special al Festivalului Concurs „Din Comoara Satului” de la Ghiroda!

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În cea de-a doua emisiune Cântec si Poveste dedicată Festivalului - Concurs “Din Comoara Satului” de la Ghiroda vă propunem întâlnirea generaţiilor în cântecul popular.

Tablouri muzicale gândite de etnomuzicologul Eugenia Florea şi puse în scenă cu ajutorul orchestrei ansamblului profesionist BANATUL din Timişoara ne aduc faţă în faţă înterpreţi consacraţi care au debutat în urmă cu două decenii tot pe scenele festivalurilor – concurs din ţară şi tineri laureati care asigură dăinuirea şi perpretuarea cântecului strămoşesc: Maria Butilă şi Ovidiu Furnea din Ardeal, Victoriţa Lăcătuşu şi Ionela Guzic din Oltenia, Elena Mândrescu şi Alexandru Brădăţan din Moldova – Bucovina.

Tabloul bănăţan aduce buchet de cântece de pe tot cuprinsul Banatului cu Zorica Savu, Ciprian Pop şi tânărul taragotist Radu Cuciurean.

Grupul folcloric DATINA din Ghiroda format din familii şi înfiinţat la iniţiativa primarului Doru Cădariu şi a maestrului coregraf Emilian Dumitru, ne bucură sufletele cu jocuri vechi din câmpia timişană.

Invitat special la ce-a de-a VII- a ediţie a Festivalului “Din comoara satului”, organizat de asociaţia PRO DATINA din Ghiroda este Cristian Pomohaci.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 18.06.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 21.06.2015 de la ora 19.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w640)


 • 21:19
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte