loader
Foto

Galerie foto

Partea a doua a Festivalului de la Ghiroda la "Cântec și Poveste"

Cristian Pomohaci este invitatul special al Festivalului Concurs „Din Comoara Satului” de la Ghiroda!

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În cea de-a doua emisiune Cântec si Poveste dedicată Festivalului - Concurs “Din Comoara Satului” de la Ghiroda vă propunem întâlnirea generaţiilor în cântecul popular.

Tablouri muzicale gândite de etnomuzicologul Eugenia Florea şi puse în scenă cu ajutorul orchestrei ansamblului profesionist BANATUL din Timişoara ne aduc faţă în faţă înterpreţi consacraţi care au debutat în urmă cu două decenii tot pe scenele festivalurilor – concurs din ţară şi tineri laureati care asigură dăinuirea şi perpretuarea cântecului strămoşesc: Maria Butilă şi Ovidiu Furnea din Ardeal, Victoriţa Lăcătuşu şi Ionela Guzic din Oltenia, Elena Mândrescu şi Alexandru Brădăţan din Moldova – Bucovina.

Tabloul bănăţan aduce buchet de cântece de pe tot cuprinsul Banatului cu Zorica Savu, Ciprian Pop şi tânărul taragotist Radu Cuciurean.

Grupul folcloric DATINA din Ghiroda format din familii şi înfiinţat la iniţiativa primarului Doru Cădariu şi a maestrului coregraf Emilian Dumitru, ne bucură sufletele cu jocuri vechi din câmpia timişană.

Invitat special la ce-a de-a VII- a ediţie a Festivalului “Din comoara satului”, organizat de asociaţia PRO DATINA din Ghiroda este Cristian Pomohaci.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 18.06.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 21.06.2015 de la ora 19.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

16:00 Forum economic

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara