loader
Foto

Percheziții la Primăria Timișoara

Procurorii anticorupţie au ridicat mai multe dosare privind retrocedări de imobile făcute în baza legii 112.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Printre beneficiarii acestor operaţiuni se numără magistraţi, procurori, poliţişti, dar şi mai multe familii de rromi care au pus mâna pe mai multe case de pe un bulevard central din Timişoara.

Procurorii anticorupţie, împreună cu primarul Nicolae Robu şi viceprimarul Traian Stoia, au mers la Biroul de Evidenţă a Patrimoniului din Primăria Timişoara de unde au ridicat sute de dosare în acest caz, din 1996 şi până în prezent.

Potrivit legii 112, locuinţele care au fost naţionalizate de comunişti, aflate în proprietatea statului, puteau fi vândute chiriaşilor care le ocupau.

Numai că la Primăria Timişoara, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o notă prin care se permitea vânzarea unor astfel de locuinţe celor care nu erau chiriaşi în momentul intrării în vigoare a legii.

Din această comisie făceau parte fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul director al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ şi Liviu Barbu fostul şef al ADP.

Reporter: Ramona Cărpenișan. Imaginea: Florin Moldovan.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

11:30 Monocrom (R)

(Reluare)

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara