loader
Foto

Plasticienii aduc Dunărea în centrul Timişoarei

În această seară, Simpozionul Internaţional de Pictură „Dunăre ART” 2014 întră într-o nouă etapă, cea a întâlnirii dintre artă şi public.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Lucrările realizate de cei 13 artişti participanţi, în toamnă, la Mraconia, se dezvăluie pe simezele Galeriei Helios a Uniunii Artiştilor Plastici din Timişoara.

Expozanţii provin din Austria, Bulgaria, Letonia, Lituania, România şi Serbia, având statut de profesionişti şi fiind recunoscuţi pentru activitatea lor, prin premii şi prezenţe în galerii de artă naţionale şi internaţionale.

Vernisajul expoziţiei are loc în această seară, începând cu ora 18, iar în direct sunt prezenţi, cu detalii, Amalia Matei, coordonator al proiectului şi criticul de artă Gabriel Kelemen.

Proiectul „Tinerii decid”, iniţiat de către Primăria Timişoara în colaborare cu Consiliul de Cartier Fabric, se adresează elevilor din liceele timişorene şi reprezintă o adevărată provocare pentru copii şi dascăli, deopotrivă.

Ediţia 2014 a fost câştigată de către echipa Liceului Teoretic William Shakespeare din Timişoara.

Proiectul „Fabrica de locuri” vizează cartierul Fabric, al doilea ca vechime din oraşul de pe Bega. Acest statut de cartier istoric precum și amplasarea lui în imediata apropiere a zonei centrale îi dau o importanță anume în viața Timişoarei.

Detalii legate de necesitatea implicării tinerilor în viaţa comunităţii primim de la Melania Dragomir, coordonator, Alina Orbulescu, elevă a Liceului Teoretic William Shakespeare şi Marian Odangiu, iniţiator al proiectului.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, joi 5.02.2015 la ora 20.00, cu reluare vineri 6.02.2015 la ora 11.30.

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

23:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara