loader
Foto

Povești de iubire și de groază în Banat la "Totul la Vedere"

Telespectatorilor noştri le plac poveştile, de aceea emisiunea despre iubiri şi poveşti de groază din Banat a fost bine primită. O redifuzăm, pentru cei care n-au văzut-o.

 

Brînduşa Armanca
Totul la vedere

Istorici și nespecialiști știu povești și legende, unele adevărate, altele pure invenții, despre locuri și personaje din Banat. Una dintre ele s-a adeverit: prima iubită a lui Beethoven este îngropată în Timișoara.

Unii localnici din Banloc încă mai cred și azi că un mormânt din cimitir este bântuit și că stafiile au legătură cu celebrul castel.

Și castelul de la Săvârșin, reședință regală, ascunde misterele sale.

În cartierul Fabric, Casa arhiducelui pastrează povestea de amor a tânărului arhiduce de Habsburg, Johann Salvador zis Gianni, care a renunțat la titluri în favoarea iubirii pentru o balerină de la Opera din Viena, Milli Stuber, cu care a fugit America de Sud unde li s-a pierdut urma.

Alte povești incredibile din vilayetul de Timișoara știe istoricul Ioan Hațegan, despre poeta otomană de pe Bega și altele.

Luciana Ianculescu, profesoară de muzică din Timișoara, a scormonit povestea primei iubiri a lui Beethoven, cea de la 17 ani, cu Jeanette d-Honrath, devenită Johanna von Greth, soția comandantului cetății Timișoara din 1823. Filmul realizat de Brîndușa Armanca la TVR Timișoara, reconstituie trista poveste a Johannei stinsă la 8 luni de la sosirea în cetate. Premiera filmului: 18 martie 2014, orele 19, la Galeria Jecza din Calea Martirilor 52.

Emisiunea "Totul la Vedere" este difuzată pe TVR Timişoara joi 27.03.2014 la ora 19.00 (cu reluare vineri 28.03.2014 la ora 10.00).

Această ediție a emisiunii "Totul la Vedere" a fost difuzată în premieră pe TVR Timişoara joi 13.03.2014 la ora 19.00 (cu reluare vineri 14.03.2014 la ora 10.00).

22:00 Caravana TVR 3 (R)

(Reluare)

23:30 Selfie (R)

(Reluare)
 
Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

Mici sau mititei, secretele unui grătar de succes | VIDEO

Ediție specială de 1 Mai la "Sarea în bucate", miercuri, de la 16:00, la TVR Timișoara.

 

#tvrtimisoara