loader
Foto

Povestea cântecului din Ţara Gugulanilor

La Teregova, în Caraş Severin, ne-am întâlnit cu rapsozi şi moştenitori ai cântecului popular bănăţan. La "Cântec și Poveste", joi, 9 februarie, de la ora 19:00, la TVR 3 şi la TVR Timişoara, duminică, 12 februarie, de la ora 19.00.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Cunoaşterea valorilor identitare locale, stimularea interesului tinerilor pentru preţuirea şi însuşirea acestora precum şi apropierea de valorile culturii populare sunt absolut necesare pentru înţelegerea şi susţinerea patrimoniul spiritual şi material din satul romanesc.

La Cântec şi Poveste, împletim povestea cântecului din Ţara Gugulanilor împreună cu trei generaţii de cântăreţi din Teregova.

Cântecelor vechi doinite interpretate de rapsozi ai locului, le răspund alte doua generaţii de solisti: Dumitru Stoicănescu, Ion Luca Jurjescu şi Ioan Surdu.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 9.02.2017 de la ora 19.00, cu reluare sâmbătă 11.02.2017 la ora 10.00, iar pe TVR Timișoara duminică 12.01.2017 de la ora 19.00, cu reluare luni 13.02.2017 de la ora 12.00. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


22:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)

22:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)
 
Gheorghiță, la

Gheorghiță, la "Sarea în bucate"

publicat: miercuri, 29 mai 2024

În curând, mâncare ciobănească la "Sarea în bucate"!

Plimbare pe Bega cu

Plimbare pe Bega cu "Pelicanul" | VIDEO

publicat: luni, 27 mai 2024

Două ore de plimbare pe Bega cu plecare de la D'arc pe mal până la ecluza de la Sânmihaiu Român, în 6 minute de imagini de suflet. Important este ...

O ediție "Forum Economic" despre cum se derulează investițiile oamenilor de afaceri italieni din România, cum percep aceștia actualitatea ...

 

#tvrtimisoara