loader
Foto

Premieră la "Sarea în Bucate": Duletele din rețete | VIDEO

În peisajul culinar românesc, inițiativele care promovează gastronomia locală capătă o importanță deosebită.

 

Exemplar în acest sens este povestea tinerilor Lavinia și Vlad Ursaciuc, care, după o experiență de peste șapte ani în America, au decis să revină în țară și să își deschidă un punct gastronomic în Cărbunari, județul Caraș-Severin.
.

.
Fascinația pentru frumusețile naturale ale acestei regiuni, descoperite într-o vacanță de vară, îi determină să împărtășească bucuria mâncării autentice, bazate pe produse locale de calitate.

În cadrul emisiunii „Sarea în bucate”, expunerea bucătăriei lor nu se limitează doar la prezentarea de preparate, ci și la educarea publicului cu privire la tradițiile culinare. Astfel, Lavinia și Vlad ne invită să le descoperim cele două rețete nemțești, fundamentate pe ingredientul principal al emisiunii, duletele. Vom învăța să preparăm ștrudel cu ludaie și supă cremă de dovlece, rețete ce transmit nu doar arome autentice, ci și o parte din tradiția gastronomică locală.

Emisiunea, prezentată de Dan Liuț și realizată de Mihoc Veronica, va oferi telespectatorilor o oportunitate unică de a explora aceste rețete delicioase și de a se conecta cu tradițiile culinar locale. O invitație deschisă la a celebra diversitatea și bogăția gastronomică a României care, prin inovație și respect pentru tradiție, reînvie spiritul locului.

Astfel, marți de la 20.30, pe TVR Timișoara, spectacolul culinar promovat de Lavinia și Vlad devine o veritabilă sărbătoare a gustului și a comunității.

7:30 Actual Regional

9:00 Cult@art

 
(P) Cum folosesc românii internetul: divertismentul, scop principal pentru utilizatori

Dinamica pozitivă a mediului online este evidentă în România în ultimii ani, datele indicând o utilizare tot mai intensă a internetului atât în ...

Mărturii fotografice ale nunților bănățene: Un secol de tradiție | VIDEO

Colecția de fotografie veche intitulată „Bănățeni în ţoalele lor”, prezentată de Dalida Groza, reprezintă un valoros document etnografic.

(P) Elis Pavaje a încheiat lucrările de extindere a fabricii sale de la Stoenești. O investiție de 13 milioane de euro

Cel mai mare producător de pavaje din România,  Elis Pavaje , a încheiat lucrările pentru extinderea fabricii sale din Stoenești, Prahova.

 

#tvrtimisoara