loader
Foto

Galerie foto

Premiere în jazz și teatru la "Ora Regiunii"

Trioul lui Sebastian Spanache este un grup cotat ca fiind în fruntea noii generaţii de muzicieni de jazz ai României, atât de către public, cât şi de către critici.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Grupul format în toamna lui 2011 la Timişoara îi are în componenţă pe Sebastian Spanache la claviaturi, pe Radu Pieloiu la percuţie şi pe Csaba Santa la bas.

Primul lor material discografic, „Humanized”, a apărut în februarie 2013, după un an de pregătire şi înregistrări în studio.

În ianuarie 2014 componenţii grupului au intrat din nou în studio pentru a înregistra cel de-al doilea album al trio-ului „ A Pasha’s Abstinence”, a cărui lansare a avut loc în 25 aprilie, la Timişoara, în cadrul unui concert care a constituit o premieră : primul concert live din România care a fost amplificat cu sistem silent (pe principiul silent disco). Despre lansare, dar şi despre turneul care i-a urmat acesteia, povestim chiar cu membrii acestui grup: Sebastian Spanache- claviaturi, Radu Pieloiu– percutie, Csaba Santa– bas.

După prima etapă a maratonulului teatral FEST –FDR 2014, Teatrul Naţional din Timişoara se pregăteşte de premiera care va avea loc în 22 mai 2014, ora 19, la Sala 2. Ştefan Iordănescu este cel care semnează regia spectacolului „Scrisori de dragoste către Stalin” de Juan Mayorga.

Dialogul imaginar dintre autorul celebrei cărţi „Maestrul şi Margareta”, Mihail Bulgakov şi „tătucul” Stalin, două personaje ale căror existenţe au avut repercusiuni enorme în istoria şi cultura secolului XX, lansează o provocare intelectuală, socială şi artistică acută.

Despre acestă provocare discutăm cu actorii Victor şi Mălina Manovici, dar şi cu regizorul Ştefan Iordănescu.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara joi 15.05.2014 la ora 20.30 (cu reluare vineri 16.05.2014 la ora 11.30).

(w882)

 

 

 

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara