Premiere la Teatrul German și Teatrul Maghiar din Timișoara
luni, 19 ianuarie 2015
Finalul lui ianuarie vine cu trei premiere la teatrele din Timisoara.

„Elektra” , după Euripide și Eschil, în adaptarea scenică a lui Benedek Zsolt, este propunerea pe care o face publicului Teatrul German de Stat din Timişoara.

Rescrierea tragediei “Electra” preia motivele principale din scrierile consacrate ale lui Euripide și Sofocle: crimă, răzbunare, trădare, iubire. Această adaptare modernă, în regia lui Bocsárdi László, aduce în prim-plan obsesia răzbunării în lumina unei mistuitoare pasiuni.

Despre spectacolul care va avea premiera în 25 ianuarie 2015, de la ora 19.30 , vom discuta cu Lucian Vărşăndan, managerul Teatrului German din Timişoara şi cu tânăra actriţă Isa Berger, cea care va interpreta rolul Electrei.

„Poţi afla mai multe despre o persoană într-o oră de joc, decât într-un an de conversaţie", ne asigură, citându-l pe Platon, tânărul actor Molnár Bence, cel care semnează scenariul şi regia spectacolului “Răsturnare” după Petőfi Sándor.

One-man show-ul are la bază satira socială “Barosul satului” de Petőfi Sándor şi va avea premiera în 22 ianuarie 2015, de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar. Ceea ce face acest spectacol atât de special, este faptul că actorul reinterpretează situațiile, conferind personajelor întotdeauna alt caracter, nu cel imaginat de autor.

Realizatorii celui de-al doilea spectacol al Teatrului Maghiar ne invită nu pe scenă şi nici măcar în autobuz, ci într-o cameră de hotel! Hotel Timişoara este cel care va găzdui premiera acestui spectacol ce va avea loc de la ora 19.00, în 25 ianuarie 2015.

După “ mady-baby “, actriţa Borbély B. Emília ne aşteaptă la un alt spectacol „out of the box". Şi de data aceasta, alături de cu Kinda Szilárd, actor al Teatrului Spectrum din Târgu Mureş, şi sub coordonarea regizorală a lui Fülöp B. Erzsébet, actriţa ne promite o experienţă teatrală deosebită.

Bazat pe textul “Nişte fete” de Neil LaBute, scriitor şi dramaturg contemporan, spectacolul ne înfăţişează povestea unui bărbat şi a celor cinci foste iubite din viaţa lui, toate jucate de o singură actriţă Borbély B. Emília.

Despre cele două premiere vom discuta cu actriţa Teatrului Maghiar din Timişora, dar şi cu managerul acestei instituţii, Balazs Atilla.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, luni 19.01.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 20.01.2015 la ora 11.30.


 • 21:08
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte