loader
Foto

Galerie foto

Presa din Ungaria la "Dincolo de Granițe"

Dacă aruncăm o privire în curtea vecinului, adică în Ungaria, vedem că diferenţele dintre presa de la ei şi presa de la noi nu sunt esenţiale.

 

Brînduşa Armanca
Dincolo de granițe

Ungaria se pregăteşte de alegeri generale iar influenţa campaniei electorale asupra mass-media este vizibilă.

Și în ţara vecină, ca şi la noi, controlul politic asupra presei este pronunţat, iar modificarea Legii Presei în 2011 a provocat proteste de stradă şi solicitări ferme de respectare a libertăţii de exprimare din partea Comisiei Europene şi a Parlamentului European.

Reportajul face o incursiune în condiţia presei minorităţilor prin intermediul unor redactori din mediile publice ca Tiberiu Boca, Ştefan Cârsta şi Petre Câmpian, dar reconstituie şi relaţia dintre învăţământul jurnalistic universitar şi practica presei, cu ajutorul unor interlocutori ca Jozsef Pal, prorectorul Universităţii din Szeged şi Ilona Ujszaszi, purtător de cuvânt.

Proiectul euroregional "Pe undele Europei" realizat de studiourile teritoriale de radio din Timişoara, Szeged şi Novi Sad este o reuşită pe termen lung a cooperării europene în mass-media.

Reportajul este difuzat pe TVR Timișoara vineri 28.03.2014 la ora 19.30, cu reluare sâmbătă 29.03.2014 la ora 10.30, în cadrul emisiunii "Dincolo de granițe".

(w882)

22:00 Caravana TVR 3 (R)

(Reluare)

23:30 Selfie (R)

(Reluare)
 
Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

Mici sau mititei, secretele unui grătar de succes | VIDEO

Ediție specială de 1 Mai la "Sarea în bucate", miercuri, de la 16:00, la TVR Timișoara.

 

#tvrtimisoara