Prima competiție folclorică a anului 2015: „Topul mărțișorului”
marţi, 10 martie 2015
„Topului Mărţişorului” este un concurs destinat tinerilor interpreţi ai cântecului popular din întreaga ţară care au vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani.

Preselecţia va avea loc miercuri 11 martie, ora 12:00 la sediul de pe str. E. Ungureanu, nr.1, iar concursul şi spectacolul de gală, joi, 12 martie, de la ora 19:00, la Sala Capitol din Timişoara.

Invitaţii acestei ediţii sunt Cristian Pomohaci, Zorica Savu, Petrică Miulescu Irimică. Acompaniază orchestra Ansamblului profesionist „Banatul”, condusă de prof. Sebastian Roşca. Participă formaţia de dansuri pregătită de coregrafii Brânduşa şi Nicolae Stănescu, precum şi „Junii Banatului”, echipa de tineret instruită de Floare şi Grigore Munteanu. În spectacol va fi prezentă şi câştigătoarea ediţiei 2014, Roxana Chiriţă.

Amanunte despre concurs vom afla de la prof. Liliana Laichici, manager al Centrului de Cultura şi Artă al Judetului Timis şi de la Felicia Stoian, jurnalist la TVR Timişoara.

Campana Help25 a demarat de ceva vreme şi este menită să pună bazele unui Program de Depistare Precoce a Cancerului de Sân, în regiunea de Vest a ţării. Prin intermediul acestui program membrii Asociatiei OncoHelp, iniţiatorii campaniei, doresc să faciliteze accesul tuturor femeilor din comunitate la sănătate.

În pe 8 martie, a avut loc o licitaţie caritabilă „Friendraising”. Artişti din Timişoara au participat la licitaţie cu propriile creaţii vestimentare realizate în roz, culoarea simbol a luptei împotriva cancerului de sân, iar fondurile obţinute vor fi donate către Help 25.

Asociaţia OncoHelp depune constant eforturi în dezvoltarea acestor servicii medicale, şi este nevoită să apeleze în continuare la sprijin în atingerea obiectivelor. Cei care doresc să faciliteze accesul bolnavilor de cancer la servicii medicale cât mai complexe o pot face donând 2% din impozitul pe venitul anual prin formularul 230.

Despre campania Help 25 şi viitoarele acţiuni vom discuta cu dr. Mihaela Ciotea, şi cu Smaranda Marcu.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, marți 10.03.2015 la ora 20.00, cu reluare miercuri 11.03.2015 la ora 11.30.

(w640)


 • 21:53
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte