loader
Foto

Prima ediție a magazinului "Europa 360" la TVR Timișoara

Reportajele din această ediție a emisiunii ne aduc în atenție viața persoanelor cu dizabilități din Polonia, Franța, Slovenia și Belgia. Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

 

Europa 360°

O companie de reciclare din Slovenia a anunțat ca pentru fiecare tonă de capace de plastic pe care le colectează va dona 300 de euro într-un fond pentru persoane cu dizabilități. Campania s-a extins treptat la nivelul întregii țări iar rezultatele au depășit așteptările.

Cariera de motociclist de performanță a lui Rafa Wilk a fost întreruptă de un accident dramatic. Captiv într-un scaun cu rotile, Rafa a început o luptă dură în primul rând cu sine însuși. Acum este de două ori campion paralimpic pentru Polonia și un reper pentru toți tinerii sportivi.

Gisele s-a născut cu un handicap locomotor în Franța. La vârsta pensionării a decis să se mute în Suedia, țara considerată ca fiind cea mai avansată în privința atenției și facilităților acordate persoanelor cu handicap.

În Belgia dragostea și viața sexuală a persoanelor cu handicap a devenit pentru prima oară subiect de dezbatere publică. Familiile și societatea încep să înțeleagă că sunt nevoi firești și să accepte că nu prin ignorarea lor se poate ajunge la normalitate.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR Timişoara sâmbătă 10.05.2014, la ora 19.30, cu reluare duminică 11.05.2014 la ora 10.30.


 

21:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)

21:30 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara