loader
Foto

Prima ediție a magazinului "Europa 360" la TVR Timișoara

Reportajele din această ediție a emisiunii ne aduc în atenție viața persoanelor cu dizabilități din Polonia, Franța, Slovenia și Belgia. Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

 

Europa 360°

O companie de reciclare din Slovenia a anunțat ca pentru fiecare tonă de capace de plastic pe care le colectează va dona 300 de euro într-un fond pentru persoane cu dizabilități. Campania s-a extins treptat la nivelul întregii țări iar rezultatele au depășit așteptările.

Cariera de motociclist de performanță a lui Rafa Wilk a fost întreruptă de un accident dramatic. Captiv într-un scaun cu rotile, Rafa a început o luptă dură în primul rând cu sine însuși. Acum este de două ori campion paralimpic pentru Polonia și un reper pentru toți tinerii sportivi.

Gisele s-a născut cu un handicap locomotor în Franța. La vârsta pensionării a decis să se mute în Suedia, țara considerată ca fiind cea mai avansată în privința atenției și facilităților acordate persoanelor cu handicap.

În Belgia dragostea și viața sexuală a persoanelor cu handicap a devenit pentru prima oară subiect de dezbatere publică. Familiile și societatea încep să înțeleagă că sunt nevoi firești și să accepte că nu prin ignorarea lor se poate ajunge la normalitate.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR Timişoara sâmbătă 10.05.2014, la ora 19.30, cu reluare duminică 11.05.2014 la ora 10.30.


 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Europa 360 (R)

(Reluare)
 
Concert într-o sinagogă ascunsă, la Arad | VIDEO

Concert într-o sinagogă ascunsă, la Arad | VIDEO

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Recent, un concert special a avut loc în cadrul Sinagogii Neologe din Arad, una dintre puținele sinagogi din Europa care nu poate fi observată ...

Festivalul Minorităților, la Arad | VIDEO

Festivalul Minorităților, la Arad | VIDEO

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

În cadrul Festivalului Minorităților desfășurat la Arad, 18 ansambluri artistice au avut ocazia să își prezinte specificul cultural, evidențiind ...

Expoziția "Dincolo de graniță" oferă o platformă artiștilor din Arad și din împrejurimi pentru a-și etala lucrările, evidențiind astfel talentul ...

 

#tvrtimisoara