loader
Foto

Prima unitate canină de intervenţie la avalanşă 100% românească

Vreni, un ciobănesc belgian, şi conductorul său sunt din Caransebeş şi au obţinut brevetul cu numărul 1 în urma unei sesiuni de examinare la Padina, în Munţii Bucegi.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Vreni are 20 de luni şi este primul câine născut în România, antrenat, testat şi brevetat aici, pentru căutare şi salvare în caz de avalanşă.

Vreni face echipă cu Cristi, salvamontist şi coordonator al Asociaţiei pentru Câini de Salvare „Gugulania” din Caransebeș. Înainte de a fi brevetat, Vreni s-a pregătit în Munţii Făgăraş împreună cu specialişti din Franţa.

Despre pregătirea lui Vreni discutăm cu Cristian Brecica.

Un câine ca Vreni poate contribui decisiv la găsirea şi salvarea persoanelor aflate în situaţii dificile, după cum ne spune Horia Cocie-salvamontist.

Cristian Brecica mai pregăteşte, în prezent, doi câini pentru salvare.

În ţara noastră mai există un câine pentru intervenţii la avalanşă, Helios, din rasa Border Collie, însă acesta a fost născut şi brevetat în Franţa. Helios formează echipă cu şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Reporter: Diana Telescu. Imaginea: Vasile Neamțiu.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

14:30 Cult@art

15:30 Minorităţi

 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara