loader
Foto

Privighetoarea din Buchin – ANA MUNTEANU

Privighetoarea din Buchin – ANA MUNTEANU, este sărbătorită prin cântec la festivalul ce-i poartă numele!

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Emisiunea Cântec şi Poveste a poposit şi în ţara gugulanilor, la Buchin- Caraş Severin la invitaţia doamnei Florica Franţ – directorul Festivalului Concurs ANA MUNTEANU, ajuns în acest an la ediţia a VI – a.

Ineditul acestui festival costă în faptul că se adresează, nu numai tinerilor interpreţi ci şi rapsozilor.

În căminul cultural din Buchin au răsunat cântece din Banat, Oltenia şi Ardeal iar cel care a câştigat a fost cântecul romanesc.

În emisiunea de astăzi urmărim Gala Laureaţilor şi invitaţi în recital : Elena Cozîltea (Marele Premiu în 2013 – Rapsozi populari), Iosif Puşchiţă (Marele Premiu în 2014 – Rapsozi populari) precum şi interpreta cărăşană Gabriela Zaharia, care a facut parte şi din juriul festivalului alături de nume sonore în cantecul romanesc Mariana Deac şi Tiberiu Ceia.

Acompaniamentul a fost asigurat de orchestra festivalului, dirijor Adrian Scorobete. Festivalul a fost încununat de prezenţa pe scenă a Marianei Deac, care prin interpretarea de excepţie a doinelor a întărit înca o dată, legătura între cântecul ardelenesc şi cel din Banat iar arhiva TVR ne aminteşte de tinereţea cântecului Anei Munteanu.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 2.07.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 5.07.2015 de la ora 19.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Monocrom

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara