„Pro musica – Live in prison” şi „Controversa de la Valladolid”
miercuri, 18 ianuarie 2017
Trupa timişoreană Pro Musica a împlinit, în 15 ianuarie, 44 de ani de la primul sau concert.

Cu această ocazie în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeşean Timiş a fost lansat DVD-ul „PRO MUSICA - Live in prison”, filmul concertului susţinut de trupă la Penitenciarul din Timişoara, în 7 mai 2015.

Regia filmului este semnată de Gelu Sfaiţer, un cineast apropiat trupei. Ilie Stepan a anunţat că membrii trupei lucrează la un nou album, care urmează să fie lansat la finalul lui acestui an sau cel mai târziu, la începutul lui 2018.

Ilie Stepan, Doru Iosif , Horea Crişovan şi Gelu Sfaiţer vor veni la “Ora regiunii” să ne povestească despre acest inedit eveniment, despre film şi, fireşte, despre planurile de viitor.

Regizorul Radu Jude se pregăteşte de cea de-a doua colaborare cu Teatrul Naţional Timişoara. Acesta a început déjà lucrul la spectacolul “Controversa de la Valladolid”, o adaptarea pentru teatru pe care autorul, Jean-Claude Carriere, a facut-o romanului său omonim.

Daca - istoric vorbind - dezbaterea din 1550 dintre misionarul Bartolome de las Casas şi filosoful Juan Gines de Sepulveda privind statutul amerindienilor din Lumea Noua, rămâne prima consemnare a unui dialog referitor la drepturile omului, este la fel de adevarat că istoria recentă demonstrează actualitatea acestui discurs, pe care autorul francez îl rezumă astfel: indienii sunt sau nu sunt oameni?

Diferenta - de etnie, de culoare, de religie, de gen etc. - ca justificare a abuzului, a torturii, a exploatării este o temă recurentă care afectează nu doar indivizi, ci însăşi civilizaţia, noţiunea de umanitate.

Despre aceasta montare, dar si despre alte proiecte ale sale, vom discuta chiar cu regizorul Radu Jude.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 18.01.2017 la ora 20.00, cu reluare joi 19.01.2017 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w640)


 • 21:01
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte