loader
Foto

Galerie foto

„Profu’ de religie” -premiera la Teatrul MERLIN din Timişoara

Teatrul pentru copii şi Tineret MERLIN vă invită, marţi, 1 martie, de la ora 18.00, la premiera spectacolului “Profu' de religie” de Mihaela Michailov, în regia artistică a Mihaelei Lichiardopol.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Orice poate deveni în ziua de azi subiect de știri, poate fi contorsionat, alterat sau întors pe dos de opinia publică și de mass-media.

Construit în jurul unui caz real devenit, pentru scurt timp, știre națională, textul Mihaelei Michailov, “Profu' de religie”, potențează această idee și determină câteva întrebări-cheie.(w500)

Atunci unde se află adevărul, ce greutate mai are el și cât de mult contează ce învățăm din manuale, din familie, de la alții sau din propria experiență atunci când toți ceilalți văd lucrurile altfel?

Cu o temă inspirată de realitățile din școală, “Profu' de religie” e un spectacol care îi vizează direct pe tineri, e gândit de Mihaela Lichiardopol pentru ei, e jucat „pe limba lor” de actori apropiați ca vârstă. Spectacolul se adresează tinerilor de peste 13 ani.

Despre spectacol vom discuta cu Mihaela Lichiardopol, regizoarea acestuia şi precum şi cu actorii Constantin Tovarnitchi şi Anastasia Nashko.

„Force Majeure” (2014) este o dramă suedeză în regia lui Ruben Östlund, care Pelicula Culturală îl propune timişorenilor marţi, 1 martie, de la ora 19.00.

Locul proiecţiei este un spaţiu cu poveste din oraş: "Casa cu Axa de fier". Titlul filmului se bazează pe termenul legal de forţă majoră, situaţie ce corespunde unui dezastru sau accident neprevăzut, care eliberează cele două părţi ale unui contract de obligaţiile aferente.

Filmul a fost selectat pentru secțiunea “Un Certain Regard” a Festivalului de Film de la Cannes 2014, unde a câștigat Premiul Juriului. Acesta a fost, de asemenea, înscrierea oficială a Suediei pentru cel mai bun film străin la Oscar în 2015 şi a fost nominalizat pentru Cel mai bun film străin la Globurile de Aur 2015.

Prin aceasta proiecţie specială, Asociaţia PeliculaCulturală doreşte să promoveze responsabilitatea socială şi să sprijine o cauză socială importantă pentru comunitatea timişoreană. Astfel, biletele de intrare la film constau în mănuşi sterile şi nesterile, scutece adulţi, saltele decubite, clor, detergent de rufe automat, produse ce vor merge în sprijinul Centrului de îngrijire paliativă Hospice Casa Milostivirii divine a Federaţiei Caritas.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 29.02.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 1.03.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

18:30 Izolați în România (R)

(Reluare)

19:00 În prelungiri – direct

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara