loader
Foto

Proiect european în derulare: biciclete închiriate cu abonamentul RATT

Începând din luna mai, timişorenii vor avea de ales între bicicletă şi mijloacele de transport în comun, totul la acelaşi preţ, în baza cartelei de abonament RATT.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara
Europa 360°

Un proiect european care permite închirierea de biciclete din staţiile de autobuz se apropie de finalizare.

Începând din luna mai, timişorenii vor avea de ales între bicicletă şi mijloacele de transport în comun, totul la acelaşi preţ, în baza cartelei de abonament RATT. În acest moment, se lucrează la implementarea programului informatic de închiriere a bicicletelor.

Trei staţii de maxim interes pe traseul urban sunt pregătite să treacă la noul sistem şi anume la Poşta Mare, la Catedrală şi la mall. Odată finalizat proiectul, gestionarea lui va trece în grija RATT-ului. Amănunte aflăm de la Dan Diaconu- viceprimar Timişoara.

Extinderea reţelei de piste este esenţială pentru dezvoltarea proiectului. Timişorenii par încântaţi de posibilitatea de a alege între transportul în comun şi biciclete. Oamenii spun că agreează această modalitate de deplasare atunci când timpul le-o permite.

În total, la finalizarea proiectului, timişorenii vor putea închiria 300 de biciclete, disponibile în 25 de staţii de RATT sau puncte speciale de preluare. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 7,5 milioane de lei, din fonduri europene.

Reporter: Simona Ivaşcu. Imaginea: Ion Vasile

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).


19:00 ACTUAL REGIONAL – direct (R)

(Reluare)

20:30 Drumuri aproape

 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara