loader
Foto

Galerie foto

Pune-ţi amprenta pe cultura oraşului!

Proiectul „Living Heritage” îşi propune să identifice patrimoniul cultural şi natural transfrontalier şi creşterea calităţii ofertei turistice a zonelor investigate.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

UPDATE: Ediția din 15 octombrie este disponibilă online pe TVR+

Proiectul „Living Heritage –an Unlimited Resource for Tourism Development” este iniţiat de Universitatea de Vest Timişoara, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Timiş, Institutul Intercultural Timişoara şi Primăria din Kikinda.

Proiectul işi propune să identifice patrimoniul cultural şi natural transfrontalier, sensibilizarea comunităţilor în privinţa valorii moştenirii culturale pe care o deţin şi creşterea calităţii ofertei turistice a zonelor investigate.

Cum decurge acest proiect vom afla de la prof.dr. Otilia Hedeşan, prorectorul Universităţii de Vest din Timişoara şi de la Sasa Tanackov, reprezentant al Primărtiei din Kikinda.

Teatrul Merlin se pregăteşte de premiera spectacolului „Avarul, repetitie pentru rege”, care va avea loc duminica, 18 octombrie 2014 de la ora 11, in cadrul Festivalului Baroc Timişoara.

Textul lui Moliere va fi jucat nu de actorii profesionişti, ci de copiii de la Trupa Mini Merlin. Cum s-a născut acest spectacol vom afla la „Ora regiunii” de la Maria Gornic –actor, Mirela Tonenchi –scenarist și Delia Cioploiu – Trupa Mini Merlin.

Tot in cadrul Festivalului Baroc, în Sala Vieneză a Fundaţiei Balul Vienez de la Timişoara, va avea loc un concert intitulat „Musique Royale- Comori ale Barocului Francez” susţinut de Ansamblul de muzică veche Harmoniis. Ne va fi alături pentru a ne oferi detalii, muzicianul Caius Hera.

Emisiunea Ora regiunii se difuzează în direct pe TVR Timișoara și TVR3 miercuri 15.10.2014 la ora 20.00 (cu reluare pe TVR3 și TVR Timișoara joi 16.10.2014 la orele 10.00 și respectiv 11.00).

(w882)

 

1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

2:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara