loader
Foto

Rețeta de scrob de post | VIDEO

Urmărim la TVR Timișoara o nouă ediție la "Sarea în bucate". Prezintă - Dan Liuț, realizator -  Veronica Mihoc.

 

Dan Liuț
Sarea în bucate - România în bucăte

Când merg patru oameni la izvor la Bulza, deja spui că jumătate de sat e după apă, pentru că în acest sat ascuns între Ardeal și Banat au mai rămas doar nouă bătrâni.

Tanti Lenuța este unul dintre locuitorii care mai trăiesc aici, departe de civilizație, în așteptarea unui suflet care să îi treacă pragul și care să îi mai dea o mână de ajutor. Toată viața a fost cu frică de Dumnezeu și chiar dacă vârsta ar mai putea să îi scuze poftele de mâncare, tanti Lenuța nu îndrăznește să calce peste regulile postului.

Și ne face o rețetă de când îi Bulza, din făină albă și apă de izvor, o fiertură îndulcită cu țucăr sau pe care poți să o amăgești cu prune de mere, fript după ce s-au cules fructele în cazanul de aramă și amestecat câteva ceasuri continuu, până stă bâtul înfipt, drept.

Am mâncat din desertul ăsta ca și când ar fi cea mai mare minune a lumii și adevăr vă spunem că încă o porție am mai cerut.

 

7:00 Istorii ascunse (R)
(Reluare)
7:30 Actual Regional (R)
(Reluare)
 

Marți, de la 18.30, pe TVR Timișoara, urmărim emisiunea "Istorii ascunse".

"Forum economic" cu Adriana Pinti | VIDEO

publicat: vineri, 26 mai 2023

În prima parte a emisiunii s-a discutat despre economia socială, iar în partea a doua despre mașinile de epocă. "Forum economic" este difuzat în ...

300.000 de lozuri cu imaginea TM2023 | VIDEO

Proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023 va fi promovat într-un mod inedit.