loader
Foto

Rețeta de scrob de post | VIDEO

Urmărim la TVR Timișoara o nouă ediție la "Sarea în bucate". Prezintă - Dan Liuț, realizator -  Veronica Mihoc.

 

Dan Liuț
Sarea în bucate - România în bucate

Când merg patru oameni la izvor la Bulza, deja spui că jumătate de sat e după apă, pentru că în acest sat ascuns între Ardeal și Banat au mai rămas doar nouă bătrâni.

Tanti Lenuța este unul dintre locuitorii care mai trăiesc aici, departe de civilizație, în așteptarea unui suflet care să îi treacă pragul și care să îi mai dea o mână de ajutor. Toată viața a fost cu frică de Dumnezeu și chiar dacă vârsta ar mai putea să îi scuze poftele de mâncare, tanti Lenuța nu îndrăznește să calce peste regulile postului.

Și ne face o rețetă de când îi Bulza, din făină albă și apă de izvor, o fiertură îndulcită cu țucăr sau pe care poți să o amăgești cu prune de mere, fript după ce s-au cules fructele în cazanul de aramă și amestecat câteva ceasuri continuu, până stă bâtul înfipt, drept.

Am mâncat din desertul ăsta ca și când ar fi cea mai mare minune a lumii și adevăr vă spunem că încă o porție am mai cerut.

 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara