loader
Foto

Galerie foto

Recitalul The Crimson ProjecKt la Festivalul de Jazz de la Gărâna 2014

King Crimson a reprezentat pentru muzica rock, conform unor critici muzicali, ceea ce a însemnat Miles Davis pentru jazz.

 

Roxana Morun
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

A scris mai multe pagini în istoria muzicii, punând bazele rock-ului progresiv, încorporând diverse influenţe: de la jazz, la muzica folk, clasică, rock psihedelic, muzică experimentală şi electronică, new wave şi drum’n’bass.

O trăsătură aparte a muzicii King Crimson este echilibrul pe care l-a realizat între compoziţiile bine structurate şi pasajele de improvizaţie. Influenţa exercitată asupra muzicienilor de-a lungul timpului a fost şi rămâne uriaşă.

În cei 46 de ani de la înfiinţare, prin King Crimson au trecut 21 de muzicieni, au existat 8 line-up-uri, dizolvări, reînfiinţări şi aşa numitele ProjeKcts 1-X, între 1996-1999, funcţionând ca subgrupuri pentru a dezvolta noi idei muzicale sau pentru a căuta următoarea direcţie a trupei.

În 2010, Adrian Belew, Tony Levin şi Pat Mastelotto, membri ai legendarei trupe în anii ’80, se întâlneau pentru un seminar dedicat muzicii. La sfârşitul acestuia se hotărăsc să organizeze un concert reunind cele două trio-uri pe care Belew şi Levin le conduceau, concert în care vor interpreta şi piese din repertoriul King Crimson.

Le-a plăcut ce-a ieşit şi, cum anul următor Belew şi Levin celebrau 30 de ani de când s-au alăturat trupei - în 1981, hotărăsc să iniţieze un ProjecKt.

Cu acordul şi sprijinul lui Robert Fripp, pleacă într-un turneu american cu acest proiect de dublu-trio : Stick Men (Tony Levin, Pat Mastelotto, Markus Reuter) şi Andrian Belew Power Trio (Adrian Belew, Tobias Ralph, Julie Slick) - ce va purta numele de The Crimson ProjeKCt.

După turnee în Canada, Japonia, Rusia, în 2014 au ajuns şi în Europa, oprindu-se şi la Gărâna Jazz Festival.

Consacrăm celor doua formule scenice două ediții ale emisiunii "Cap de Afiș":

-prima ediție se difuzează pe TVR3, joi 5.03.2015, de la ora 18:00 iar pe TVR Timișoara duminică 8.03.2015, de la ora 17:00.

- cea de a doua ediție se difuzează pe TVR3, joi 12.03.2015, de la ora 18:00 iar pe TVR Timișoara duminică 15.03.2015, de la ora 17:00.

(w882)

10:30 Forum economic (R)

(Reluare)

11:30 Timișoara CCE (R)

(Reluare)
 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara