loader
Foto

Retrocedările frauduloase la "Ediția de Vest"

Secții de spital rămase fără sediu, școli din care elevii au fost nevoiți să plece, străzi întregi din centrul orașului care aparțin unei singure familii. Un clan de rromi din Timișoara a reușit să pună mâna pe mai mult de 120 de proprietăți în oraș.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Secţia de Pneumologie şi TBC a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara a fost evacuată, în urma unei hotărâri judecătoreşti de eliberare a spaţiului. Proprietarii sunt membri unui cunoscut clan de rromi care au mai obținut prin metode cel puțin curioase peste 120 de proprietăți în Timișoara.

Cum au reușit să pună mâna pe imobile istorice, situate în zonele centrale ale orașului? De ce au tăcut autoritățile mai bine de 20 de ani? Ce metode au folosit? Ce soluții au autoritățile locale pentru a îndrepta lucrurile? Cum se rezolvă problema celor evacuți? Sunt câteva din întrebările a căror răspunsuri le puteți afla în Ediția de vest de luni, 11 noiembrie.

Invitați ediției sunt Dan Diaconu (viceprimarul municipiului Timișoara) și Ciprian Voin (jurnalist la Opinia Timișoarei, o publicație on line care a făcut în mai multe rânduri dezvăluiri despre mafia imobiliară care a pus mâna pe centrul Timșoarei).

13:30 Europa 360 (R)

(Reluare)

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara