loader
Foto

Rialiti Șoc numără drepturile şi obligaţiile românilor

Termenul de „obligaţie” provine din latina veche, unde cuvântul „obligatio” însemna „a lega”.

 

Andrei Borosovici
Rialiti Şoc

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În societatea în care trăim suntem “legaţi” de tot ce ne înconjoară. Dincolo de obligaţia morală pe care o avem de a respecta omul şi natura, societatea zilelor noastre a creat alte obligaţii pentru “bunul mers al lucrurilor”. Am ajuns să avem “obligaţii” şi pentru aerul pe care-l respirăm.

De partea opusă se află drepturile noastre, pe care de multe ori poate le înţelegem greşit. Teoretic avem libertatea totală de a gândi, vorbi şi simţi orice. Practic drepturile noastre se opresc acolo unde riscăm să îi rănim în vreun fel pe ceilalţi.

Dacă e să vorbim de drepturile pe care ar trebui să ţi le ofere societatea atunci există o definiţie clară “nu poţi vorbi de drepturi fără obligaţii”.

Aşadar, dacă e să numărăm, care or fi mai multe? Drepturile sau obligaţiile? Răspunsul îl veţi afla de la Andrei Boroşovici în această nouă ediţie “Rialiti Şoc”.

Emisiunea "Rialiti Șoc" se difuzează pe TVR Timișoara luni 1.02.2016 de la ora 21.00 (cu reluare marți 2.02.2016 de la ora 12.30) iar pe TVR3 duminică 7.02.2016 de la ora 16.30 (cu reluare sâmbătă 13.02.2016 la ora 10.30). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


9:00 Tableta de sănătate (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara