loader
Foto

Rialiti Șoc numără drepturile şi obligaţiile românilor

Termenul de „obligaţie” provine din latina veche, unde cuvântul „obligatio” însemna „a lega”.

 

Andrei Borosovici
Rialiti Şoc

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În societatea în care trăim suntem “legaţi” de tot ce ne înconjoară. Dincolo de obligaţia morală pe care o avem de a respecta omul şi natura, societatea zilelor noastre a creat alte obligaţii pentru “bunul mers al lucrurilor”. Am ajuns să avem “obligaţii” şi pentru aerul pe care-l respirăm.

De partea opusă se află drepturile noastre, pe care de multe ori poate le înţelegem greşit. Teoretic avem libertatea totală de a gândi, vorbi şi simţi orice. Practic drepturile noastre se opresc acolo unde riscăm să îi rănim în vreun fel pe ceilalţi.

Dacă e să vorbim de drepturile pe care ar trebui să ţi le ofere societatea atunci există o definiţie clară “nu poţi vorbi de drepturi fără obligaţii”.

Aşadar, dacă e să numărăm, care or fi mai multe? Drepturile sau obligaţiile? Răspunsul îl veţi afla de la Andrei Boroşovici în această nouă ediţie “Rialiti Şoc”.

Emisiunea "Rialiti Șoc" se difuzează pe TVR Timișoara luni 1.02.2016 de la ora 21.00 (cu reluare marți 2.02.2016 de la ora 12.30) iar pe TVR3 duminică 7.02.2016 de la ora 16.30 (cu reluare sâmbătă 13.02.2016 la ora 10.30). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


15:30 Minorităţi în limba maghiară

16:00 Prim plan obiectiv – direct

prima parte
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara