loader
Foto

"Rialiti Şoc" şi leul românesc

Banii fac lumea să se învârtă iar pe noi să alergăm după ei.

 

Andrei Borosovici
Rialiti Şoc

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Fie că ne place sau nu, fără bani existenţa noastră a devenit greu de imaginat. Tot ce ne inconjoară costă şi chiar dacă ştim că banii nu aduc fericirea, am aflat cu siguranţă, macar o dată în viaţă, că o întreţin.

Monede, bancnote, cecuri, carduri, conturi, toate sunt tichetul nostru spre lucrurile care ne fac plăcere sau de care pur şi simplu avem nevoie.

Toată ziua suntem cu banii în mână sau cu gândul la ei, pentru că întreaga noastră existenţă se învârte în jurul lor, al banilor. Lei în cazul românilor.

Însă deşi avem o relaţie atât de strânsă cu banii, de puţine ori ne întrebăm de unde vin, sau de ce leul e leu şi nu roman, ca francul la francezi. Sau de ce e leu şi nu e lup?

Cert este că leul a supravieţuit în faţa a două războaie mondiale şi în prezent a ajuns într-o perioadă în care se vorbeşte despre iminenţa adoptării monedei unice europene.

Ce ştiu românii despre banul nostru românesc o să aflaţi de Andrei Boroşovici într-o nouă ediţie "Rialiti Şoc".

Emisiunea "Rialiti Șoc" se difuzează pe TVR Timișoara luni 7.12.2015 de la ora 21.00 (cu reluare marti 8.12.2015 de la ora 12.30) iar pe TVR3 duminică 13.12.2015 de la ora 16.30 (cu reluare sâmbătă 19.12.2015 la ora 10.30). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)

11:30 Satul meu (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara