loader
Foto

Rialiti şoc şi senzaţia de deja vu

Senzaţia de „deja vu” a fost analizată de mulţi oameni de ştiinţă, neurologi, psihologi şi psihiatri.

 

Andrei Borosovici
Rialiti Şoc

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Există două lumi: una reală şi una despre care cunoaştem puţine lucruri. Unii vorbesc despre lumi paralele, alţii despre frânturi din viitor iar alţii spun că am trăit cu toţii mai multe vieţi. Care este adevărul?

Senzaţia de „deja vu” a fost analizată de mulţi oameni de ştiinţă, neurologi, psihologi şi psihiatri. Toţi au încercat să dea un răspuns realist la ceea ce francezii au numit „deja vu”, în română „deja văzut”.

Concluziile lor par parcă rupte din filmele americane, departe de judecata noastră. Dar totusi care este adevărul unui mister atât de mare?

O teorie spune că un ochi ar putea vedea ceea ce se întâmplă în jur cu câteva fracţiuni de secundă mai repede decât celălalt, iar când al doilea ochi înregistrează informaţia ai impresia că ai mai văzut-o.

De fapt, amintirea provine de la primul ochi şi este veche de numai câteva sutimi de secundă. Teoria a fost combătută rapid, pentru că şi cei cu un singur ochi trăiesc senzaţia de déjà vu.

Doamnelor, domnilor, sunt Andrei Boroşovici şi cred în teoria oamenilor! Dacă sunteţi curioşi să aflaţi ce spune societatea vă invit să urmăriţi o nouă ediţie „Rialiti şoc”.

Emisiunea "Rialiti Șoc" se difuzează pe TVR Timișoara luni 16.11.2015 de la ora 21.00 (cu reluare marti 17.11.2015 de la ora 12.30) iar pe TVR3 duminică 22.11.2015 de la ora 16.30 (cu reluare sâmbătă 28.11.2015 la ora 10.30). Vă reamintim că începând din 20.10.2015 postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)

11:30 Satul meu (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara