loader
Foto

RUINELE EPOCII DE AUR - O nouă campanie în Jurnalul Regional!

La 20 de ani de TVR Timişoara, echipa Vest Exclusiv vă prezintă istoria industriei din Banat.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

În 25 octombrie debutează o nouă campanie TVR Timişoara la ceas aniversar. Zilnic în Jurnalul Regional vă vor fi prezentate reportaje despre cele mai renumite fabrici, uzine şi intreprinderi din zona de Vest- branduri ale Banatului.

Majoritatea obiectivelor au fost construite în perioada comunismului, aşa numita Epocă de Aur, iar acum sunt ruine care împânzesc oraşele. În cadrul campaniei veţi afla povestea de la A la Z a fiecărei fabrici, dar şi ce reprezintă ele astăzi şi în ce stadiu au ajuns. De la Comtim , la Fabrica de Zahăr, la Lăstun , Fabrica de Mătase, Kandia, Solventul şi multe altele.

Nu doar Vestul Romaniei ci întreaga ţară este plină de ruine şi grămezi de moloz abandonate în centrele oraşelor, în spatele cărora se ascund poveşti interesante şi amănunte picante. Veţi vedea ce a mai ramas astăzi din mania „grandorii Ceauşiste”, din „omul nou” şi din tot ce a construit dictatorul cu truda românilor înainte de anul 1990.

Campania este un crâmpei din munca TVR Timişoara de-a lungul anilor, reportaje cu imagini exclusive de arhiva si interviuri cu foştii angajaţi ai marilor fabrici.

Realizator: Ioana Achim

 

21:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)

21:30 Minorităţi în limba italiană (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara