loader
Foto

Galerie foto

“Să fii parinte este mult mai distractiv atunci când îţi imaginezi cum o să fie“

La "Ora Regiunii" discutăm despre premiera de la Teatrul German din Timişoara şi despre proiectele artistice pentru 2017 din programul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Artă.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Spectacolul “Cu bebe suntem 7” de Paula Vogel, va avea premiera în 21 decembrie, de la ora 19.30 la Teatrul German de Stat din Timişoara.

Spectacolul, regizat de Iris Spiridon, este un tur de forţă comic în care cei trei actori, Silvia Török, Olga Török şi Horia Săvescu, jongleaza cu propriile emoţii şi cele ale spectatorilor.(w500)

Este un basm comic, contemporan, cu accente noir, o sărbatoare a iubirii, umană, sensibilă şi optimistă. Este o comedie deşteaptă. Ceea ce este special la acest text este cantitatea neaşteptată de inocenta şi optimism care se naşte dintr-un potenţial subiect întunecat şi controversat.

Este un text ofertant pentru a pune în valoare ideea ca teatrul are rolul de a teatrealiza într-un fel deştept întamplarile de zi cu zi. Piesa este originală în primul rând pentru redefinirea termenului de familie.

Şi anume, ce se alege dintr-o familie în care legătura dintre iluzie şi realitate, putere şi supunere, prietenie şi iubire, femei şi barbati, este atât de complicată şi de liberş, şi în care membrii familiei se materializează şi dematerializează la liber.

Cu amănunte de culise, ne vor fi alături regizoarea Iris Spiridon şi actorul Horia Săvescu.

Andreea Medinschi, responsabil comunicare la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, vine la “Ora regiunii” cu informaţii despre programul acestei instituţii pentru anul viitor: expoziţii ale artiştilor consacraţi, manifestări pentru copii, expoziţii studenţeşti şi de fotografie, expoziţii ale artiştilor la început de drum, expoziţii de arhitectură şi memorie culturală şi multe altele.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 14.12.2016 la ora 20.00, cu reluare joi 15.12.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

11:30 Istorii ascunse (R)

(Reluare)

12:00 Baschet (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara