loader
Foto

"Sarea în bucate" vă propune "dulceață de gogonele"

Luni, de la ora 17:30, la TVR2, TVR Timișoara și online pe TVR+, vă invităm la "Sarea în bucate". Povestea acestei ediții se petrece la Botinești, lângă Lugoj.

 

Sarea în bucate - România în bucate

Ne primesc în casa lor, Lore Dana și Ion Duma, doi tineri puși pe treabă și fapte mari.

Loredana ne culege ultimele gogonele din solariu pentru că vom vedea cu ochii noștri cum se prepară dulceața de gogonele, un produs considerat printre ciudățeniile bucătăriei dar care ușor, ușor îmblânzește gusturile bănățenilor.

(w882) timis

(w882) timis

Apoi, mergem să mulgem caprele lui Ion, care și-a sistematizat munca într-un fel nemaiîntâlnit până acum la fermele din Botinești. “Arată sistemul lui Ion ca un circuit de formula unu.”, spune impresionat Uica Mihai.

(w882) timis

Folosim laptele de capră la o rețetă a copilăriei lui uica, dovleac fiert în lapte cu mălai: “Îmi făcea bunica pe la 5 ani, ludaie fiartă în lapte. Dacă mănânci în copilărie, nu mai uiți gustul nici la 80 de ani!

Să aveți poftă!

(w882) timis

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)

11:30 Satul meu (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara