Luni, de la ora 17:30, la TVR2, TVR Timișoara și online pe TVR+, vă invităm la "Sarea în bucate". Povestea acestei ediții se petrece la Botinești, lângă Lugoj.
Ne primesc în casa lor, Lore Dana și Ion Duma, doi tineri puși pe treabă și fapte mari.
Loredana ne culege ultimele gogonele din solariu pentru că vom vedea cu ochii noștri cum se prepară dulceața de gogonele, un produs considerat printre ciudățeniile bucătăriei dar care ușor, ușor îmblânzește gusturile bănățenilor.
Apoi, mergem să mulgem caprele lui Ion, care și-a sistematizat munca într-un fel nemaiîntâlnit până acum la fermele din Botinești. “Arată sistemul lui Ion ca un circuit de formula unu.”, spune impresionat Uica Mihai.
Folosim laptele de capră la o rețetă a copilăriei lui uica, dovleac fiert în lapte cu mălai: “Îmi făcea bunica pe la 5 ani, ludaie fiartă în lapte. Dacă mănânci în copilărie, nu mai uiți gustul nici la 80 de ani!”
Să aveți poftă!