loader

"Sarea în Bucate": Astăzi avem în meniu ciorbă de praz înmămăligată!

Ciorba de praz înmămăligată îmbină pe de-o parte ingrediente specifice Moldovei și Olteniei, precum prazul şi mămăliga, cu priceperea în bucătărie a bănăţanului.

 

Veronica Mihoc
Sarea în bucate

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Cum vremea mohorâtă ne îmbie, mai degrabă, să lenevim prin casă decât să hoinărim pe-afară, astăzi ne propunem să hibernăm în cuină la uica Mihai, care scoate rețetarul familiei și reînvie meniuri vechi pe care ”le mai știu doar babele de la țară”, zice el.

Pentru prima dată aflăm și noi despre ciorba de praz înmămăligată, o moștenire de familie de-a lui uica Mihai rămasă de la străbunica, un fel de coproducție între olteni, moldoveni și bănățeni, care îmbină pe de-o parte ingrediente specifice Moldovei și Olteniei, precum prazul și mămăliga cu priceperea în bucătărie a bănățanului.

Rămâne să poftiți și voi!

Emisiunea "Sarea în bucate" se difuzează pe TVR Timișoara vineri, 13.02.2015, de la ora 21:00, cu reluare sâmbătă 14.02.2015, de la ora 12:00, iar pe TVR3 sâmbătă 15.02.2014, la ora 12:00.


23:00 Cult@art

0:00 De Paște la Socolari

 
(P) Cum folosesc românii internetul: divertismentul, scop principal pentru utilizatori

Dinamica pozitivă a mediului online este evidentă în România în ultimii ani, datele indicând o utilizare tot mai intensă a internetului atât în ...

Mărturii fotografice ale nunților bănățene: Un secol de tradiție | VIDEO

Colecția de fotografie veche intitulată „Bănățeni în ţoalele lor”, prezentată de Dalida Groza, reprezintă un valoros document etnografic.

(P) Elis Pavaje a încheiat lucrările de extindere a fabricii sale de la Stoenești. O investiție de 13 milioane de euro

Cel mai mare producător de pavaje din România,  Elis Pavaje , a încheiat lucrările pentru extinderea fabricii sale din Stoenești, Prahova.

 

#tvrtimisoara