Ciorba de praz înmămăligată îmbină pe de-o parte ingrediente specifice Moldovei și Olteniei, precum prazul şi mămăliga, cu priceperea în bucătărie a bănăţanului.
UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+
Cum vremea mohorâtă ne îmbie, mai degrabă, să lenevim prin casă decât să hoinărim pe-afară, astăzi ne propunem să hibernăm în cuină la uica Mihai, care scoate rețetarul familiei și reînvie meniuri vechi pe care ”le mai știu doar babele de la țară”, zice el.
Pentru prima dată aflăm și noi despre ciorba de praz înmămăligată, o moștenire de familie de-a lui uica Mihai rămasă de la străbunica, un fel de coproducție între olteni, moldoveni și bănățeni, care îmbină pe de-o parte ingrediente specifice Moldovei și Olteniei, precum prazul și mămăliga cu priceperea în bucătărie a bănățanului.
Rămâne să poftiți și voi!
Emisiunea "Sarea în bucate" se difuzează pe TVR Timișoara vineri, 13.02.2015, de la ora 21:00, cu reluare sâmbătă 14.02.2015, de la ora 12:00, iar pe TVR3 sâmbătă 15.02.2014, la ora 12:00.