loader
Foto

"Sarea în bucate": BOGRACI DE MIEL ca în Banat | VIDEO

La stâna lui Cosmin Ramneantu de la Silagiu, județul Timiș, s-a gătit BOGRACI DE MIEL ca în Banat. Emisiunea  #sareainbucate cu  Uica Mihai s-a difuzat pe  #TVR2 , luni, 8 februarie, de la 17.00.  

 

Sarea în bucate - România în bucate

Bograci-ul este o mâncare ungurească. Cuvântul bogracs înseamnă în limba maghiară ceaun, astfel orice tocană de carne cu diferite legume, gătită la ceaun, în aer liber, poartă numele de bogracs sau bograci, cum a rămas în vocabularul bănățeanului.

(w882) timis

Prezența maghiarilor în Banat a influențat foarte mult bucătaria locală iar una dintre bucuriile gastronomice împrumutată de la această comunitate este și acest bograci.
.

P.S. Filmare din vremea când masca nu era obligatorie...

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara