loader

"Sarea în bucate": Cine n-are un sârb în familie să-și facă rost

În ajun de Crăciun sârbesc, Daniţa Mariş ne-a primit la masă şi ne-a cinstit cu tot sufletul. Am găsit-o la întins de plăcinte şi colaci pentru colindătorii satului.

 

Veronica Mihoc
Sarea în bucate

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În ianuarie la bănățean, sărbătorile de iarnă se reiau de la început. Căci românul după ce s-a petrecut bine de Crăciun și Revelion, ia câteva zile de pauză și pornește din nou a chefui cu prietenii săi care-și țin sărbătorile după ritul vechi.

Și se zice așa, în Banat: cine n-are un sârb în familie să-și facă rost, dacă vrea să-și spele anul în petreceri și voie bună.

Noi ne-am invitat la Sânpetru Mare, o localitate din Timiș unde sârbii și românii sunt ca frații la treabă dar și la chef.

În ajun de Crăciun sârbesc ne-a primit la masă și ne-a cinstit cu tot sufletul, Danița Mariș, pe care am găsit-o la întins de plăcinte și colaci pentru colindătorii satului.

Și iat-o împărtășindu-ne din tradițiile sârbilor bănățeni la "Sarea în bucate".

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara vineri, 9.01.2015, de la ora 21:00, cu reluare sâmbătă 10.01.2015, de la ora 12:00, iar pe TVR3 sâmbătă 10.01.2014, la ora 12:00.


23:00 Cult@art

0:00 De Paște la Socolari

 
(P) Cum folosesc românii internetul: divertismentul, scop principal pentru utilizatori

Dinamica pozitivă a mediului online este evidentă în România în ultimii ani, datele indicând o utilizare tot mai intensă a internetului atât în ...

Mărturii fotografice ale nunților bănățene: Un secol de tradiție | VIDEO

Colecția de fotografie veche intitulată „Bănățeni în ţoalele lor”, prezentată de Dalida Groza, reprezintă un valoros document etnografic.

(P) Elis Pavaje a încheiat lucrările de extindere a fabricii sale de la Stoenești. O investiție de 13 milioane de euro

Cel mai mare producător de pavaje din România,  Elis Pavaje , a încheiat lucrările pentru extinderea fabricii sale din Stoenești, Prahova.

 

#tvrtimisoara