loader
Foto

"Sarea în bucate": Cine n-are un sârb în familie să-și facă rost

În ajun de Crăciun sârbesc, Daniţa Mariş ne-a primit la masă şi ne-a cinstit cu tot sufletul. Am găsit-o la întins de plăcinte şi colaci pentru colindătorii satului.

 

Veronica Mihoc
Sarea în bucate

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În ianuarie la bănățean, sărbătorile de iarnă se reiau de la început. Căci românul după ce s-a petrecut bine de Crăciun și Revelion, ia câteva zile de pauză și pornește din nou a chefui cu prietenii săi care-și țin sărbătorile după ritul vechi.

Și se zice așa, în Banat: cine n-are un sârb în familie să-și facă rost, dacă vrea să-și spele anul în petreceri și voie bună.

Noi ne-am invitat la Sânpetru Mare, o localitate din Timiș unde sârbii și românii sunt ca frații la treabă dar și la chef.

În ajun de Crăciun sârbesc ne-a primit la masă și ne-a cinstit cu tot sufletul, Danița Mariș, pe care am găsit-o la întins de plăcinte și colaci pentru colindătorii satului.

Și iat-o împărtășindu-ne din tradițiile sârbilor bănățeni la "Sarea în bucate".

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara vineri, 9.01.2015, de la ora 21:00, cu reluare sâmbătă 10.01.2015, de la ora 12:00, iar pe TVR3 sâmbătă 10.01.2014, la ora 12:00.


2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara