Sarea în bucate: Ghiveci cu mirodenii, dat naibii!
miercuri, 31 octombrie 2018
Ghiveciul cu mirodenii și friptura de iepure la cuptor sunt vedetele ediției din această săptămână la Sarea în bucate.

Sarea în bucate e în vizită la Păuliș, în județul Arad. Intrăm în “Grădina de mirodenii” a Doinei Ciuban ca să învățăm o rețetă specială, ghiveci dat naibii!

Pentru mulți mâncarea aceasta de legume e banală, dar respectând secretele Doinei, poate deveni vedetă în farfurie. La Sarea în bucate, aflați ce condimente magice pot pune în valoare ghiveciul de legume.

Când am auzit de friptură de iepure am strâmbat din nas. “Grădina de mirodenii” a Doinei Ciuban a avut însă, leac și pentru o carne bine frăgezită cum este cea de iepure.

La sfârșit am făcut o alianță perfectă între ghiveciul cu mirodenii și friptura de iepure condimentată la cuptor, grație gazdei noastre Doina Ciuban care din pasiunea sa pentru plantele aromatice a dezvoltat la Păuliș, ineditul concept, “Grădina de mirodenii”.

În urmă cu vreo 4 ani, Doina își pornea afacerea cu câteva tufe de ierburi aromatice. Acum are 20 de ari plantați cu peste 25 de buruieni, cum le mai zice ea, pe care le îngrijește ca pe ochii din cap.

Fiecare plantă își are povestea ei, iar Doina știe și cum se folosește în bucătărie și ce afecțiuni tratează. Doina Ciuban cu a sa “Grădină de mirodenii” ne-a fascinat! O mâna de om, cu o putere imensă și o energie debordantă, dar și cu o pasiune molipsitoare. Iar grădina ei, un loc magic de unde trebuie măcar o dată să vă culegeți un buchet de buiegi.

Toate, la Sarea în bucate!

Emisiunea "Sarea în Bucate" se difuzează la TVR Timișoara sâmbătă 3.11.2018 de la ora 18.30 (cu reluare duminică 4.11.2018 de la ora 12.30 și marți 6.11.2018 de la ora 21.00).

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată și mai jos.


 • 19:53
  x5 minute de istorie
 • 20:00
  Satul meu
 • 20:30
  Selfie
 • 21:00
  Mării și Mărioare ! Spectacol folcloric
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte