loader
Foto

Sarea în bucate: ne va reuși pescuitul la clonc?

De-a lungul timpului ne-am făcut că prindem pește la tot felul de momeli. Dar niciodată nu auziserăm de pescuitul la clonc.

 

Veronica Mihoc

La TVR Timișoara se difuzează duminică 26.01 de la ora 21.00 (cu reluare luni 27.01 de la ora 12.00) ediția realizată la Berzasca, la pescuit la clonc.

Pescuitul la clonc este o tehnică despre care se spune că ar fi apărut prin secolul al XIII lea în Italia, când pescarii i-au rugat pe calugării benedictini să facă o binecuvântare lacului Magiore. Prin lovirea apei de mai multe ori cu clopotul s-a constatat că peștii de adâncime tind să vină spre suprafață.

 

Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Călin Constantin

Tehnica pescuitului la clonc e veche și puțini pescari o mai știu. Și chiar dacă o știi, asta nu iți garantează succesul la pește. Aurel ne spune că uneori stai și o zi întreagă și poți să nu prinzi nimic.

Momelile noastre sunt în cârlige. Sonarul ne arată că Dunărea e plină de somni. Dar știți cum se spune: cel mai mare pește e cel pe care l-ai scăpat. De aceea li s-a dus vorba pescarilor că-s cei mai mari mincinoși.

Emisiunea va fi difuzată în premieră în 26 octombrie la ora 15.15 pe TVR3  și TVR Timișoara.

21:30 Minorităţi (R)

(Reluare)

22:00 Cântecul de acasă (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara