loader
Foto

Sarea în bucate: ne va reuși pescuitul la clonc?

De-a lungul timpului ne-am făcut că prindem pește la tot felul de momeli. Dar niciodată nu auziserăm de pescuitul la clonc.

 

Veronica Mihoc

La TVR Timișoara se difuzează duminică 26.01 de la ora 21.00 (cu reluare luni 27.01 de la ora 12.00) ediția realizată la Berzasca, la pescuit la clonc.

Pescuitul la clonc este o tehnică despre care se spune că ar fi apărut prin secolul al XIII lea în Italia, când pescarii i-au rugat pe calugării benedictini să facă o binecuvântare lacului Magiore. Prin lovirea apei de mai multe ori cu clopotul s-a constatat că peștii de adâncime tind să vină spre suprafață.

 

Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Călin Constantin

Tehnica pescuitului la clonc e veche și puțini pescari o mai știu. Și chiar dacă o știi, asta nu iți garantează succesul la pește. Aurel ne spune că uneori stai și o zi întreagă și poți să nu prinzi nimic.

Momelile noastre sunt în cârlige. Sonarul ne arată că Dunărea e plină de somni. Dar știți cum se spune: cel mai mare pește e cel pe care l-ai scăpat. De aceea li s-a dus vorba pescarilor că-s cei mai mari mincinoși.

Emisiunea va fi difuzată în premieră în 26 octombrie la ora 15.15 pe TVR3  și TVR Timișoara.

14:30 Cap de afiș

15:30 Minorităţi în limba maghiară

 
Ziua Internațională a Bărbatului: O sărbătoare necesară ? | VIDEO

Pe data de 19 noiembrie, bărbații din 60 de țări, inclusiv România, sărbătoresc Ziua Internațională a Bărbatului.

Prosecco în topul preferințelor | VIDEO

Prosecco în topul preferințelor | VIDEO

publicat: marţi, 19 noiembrie 2024

Vinul spumant și șampania s-au cultivat în mod notabil în preferințele consumatorilor români, reflectând o tendință ascendentă pe piața locală.

Afaceri dulci. Prefererințele consumatorilor din Vestul Românei | VIDEO

România, și în special vestul țării, a fost martor al unei creșteri semnificative în domeniul afacerilor dulci, în special în ceea ce privește ...

 

#tvrtimisoara