loader

Sarea în bucate: ne va reuși pescuitul la clonc?

De-a lungul timpului ne-am făcut că prindem pește la tot felul de momeli. Dar niciodată nu auziserăm de pescuitul la clonc.

 

Veronica Mihoc

La TVR Timișoara se difuzează duminică 26.01 de la ora 21.00 (cu reluare luni 27.01 de la ora 12.00) ediția realizată la Berzasca, la pescuit la clonc.

Pescuitul la clonc este o tehnică despre care se spune că ar fi apărut prin secolul al XIII lea în Italia, când pescarii i-au rugat pe calugării benedictini să facă o binecuvântare lacului Magiore. Prin lovirea apei de mai multe ori cu clopotul s-a constatat că peștii de adâncime tind să vină spre suprafață.

 

Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Călin Constantin

Tehnica pescuitului la clonc e veche și puțini pescari o mai știu. Și chiar dacă o știi, asta nu iți garantează succesul la pește. Aurel ne spune că uneori stai și o zi întreagă și poți să nu prinzi nimic.

Momelile noastre sunt în cârlige. Sonarul ne arată că Dunărea e plină de somni. Dar știți cum se spune: cel mai mare pește e cel pe care l-ai scăpat. De aceea li s-a dus vorba pescarilor că-s cei mai mari mincinoși.

Emisiunea va fi difuzată în premieră în 26 octombrie la ora 15.15 pe TVR3  și TVR Timișoara.

11:30 Europa 360

12:00 Actual Regional (

 
(P) Cum folosesc românii internetul: divertismentul, scop principal pentru utilizatori

Dinamica pozitivă a mediului online este evidentă în România în ultimii ani, datele indicând o utilizare tot mai intensă a internetului atât în ...

Mărturii fotografice ale nunților bănățene: Un secol de tradiție | VIDEO

Colecția de fotografie veche intitulată „Bănățeni în ţoalele lor”, prezentată de Dalida Groza, reprezintă un valoros document etnografic.

(P) Elis Pavaje a încheiat lucrările de extindere a fabricii sale de la Stoenești. O investiție de 13 milioane de euro

Cel mai mare producător de pavaje din România,  Elis Pavaje , a încheiat lucrările pentru extinderea fabricii sale din Stoenești, Prahova.

 

#tvrtimisoara