loader
Foto

Galerie foto

Satele cărăşene şi artiştii lor: Socolari şi Ilidia

Centrul „Constantin Brâncuşi” a organizat ieri o serie de evenimente întru comemorarea celui mai mare sculptor român.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Centrul „Constantin Brâncuşi” a organizat ieri o serie de evenimente întru comemorarea celui mai mare sculptor român. Invitat acolo, cu expoziţia „Tekar” a fost artistul vizual Tajo, trăitor, de ani buni, la Socolari.

L-a însoţit criticul de artă Gabriel Kelemen, aşa cum se va întâmpla şi astă-seară, în direct, la „Ora regiunii”.

Vă propunem poveşti despre sculptură, despre Brâncuşi, Socolari şi îngemănarea artei cu spaţiul din care-şi extrage seva.

În localitatea cărăşană Ilidia are loc un eveniment literar care merită atenţie: „Serile de poezie de la Ilidia – Concursul naţional de literatură Dr. Ion Ţeicu”. Director al festivalului este scriitorul şi jurnalistul Nicolae Pătruţ.

Dumnealui ne este alături, însoţit fiind de către preşedintele Asociaţiei „Ilidia Historical Village”, Adam Măran.

Discuţiile se vor coagula în jurul importanţei existenţei revistelor literare şi a scoaterii la lumină a textelor unor scriitori aflaţi, pe nedrept, într-un con de umbră.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 17.03.2016 la ora 20.00, cu reluare vineri 18.03.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

22:00 Cântecul de acasă (R)

(Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara