loader
Foto

Galerie foto

„Satul nostru”...pe pânză

Tabăra de pictură de la Muzeul Satului Bănăţean s-a încheiat.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Roadele acesteia vor rămâne pe simeze, însă, vreme de-o lună, în spaţiul expoziţional din incintă.

Au participat artişti plastici cunoscuţi ai urbei: Nada Stojici, Horia Bojin, Sorin Bijan, Tiberiu Giucă, Gabriel Bodnariu.

Tabăra a fost sprijinită financiar de către Consiliul Judeţean Timiş, iar unul dintre beneficiile adiacente este acela că, fiecare artist, are câte o mini-expoziţie cu lucrări din propriul atelier.

Amănunte primim dinspre doi dintre participanţi: Nada Stojici şi Tiberiu Giucă.

Festivalul Naţional de Folclor “Tradiţii la Români” se află la cea de-a doua ediţie şi se desfăşoară la Timişoara, în 14 şi 15 octombrie.

Vor urca pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii Banatul 200 de artişti şi 7 ansambluri folclorice. Biletele pentru acest eveniment sunt gratuite şi se procură de la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, situat pe strada E. Ungureanu.

Directorul instituţiei amintite, Liliana Laichici, ne este alături în această seară, pentru detalii legate de cele două zile ale festivalului.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 8.10.2015 la ora 20.00, cu reluare vineri 9.10.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

21:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)

21:30 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara