loader
Foto

Scapă timișorenii de poluarea de la Continental?

Acuzat frecvent că poluează aerul, producătorul de anvelope Continental din Timişoara a decis să ia măsuri.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Compania a inaugurat o instalaţie de diminuare a mirosurilor neplăcute. Cold Plasma este unică la nivel european şi a costat 10,5 milioane de euro.

Până în noiembrie, reprezentanţii fabricii de anvelope speră ca astfel să îmbunătăţească considerabil calitatea aerului din zona de producţie şi să reducă nivelul de poluare olfactivă în cartierele învecinate.

Tehnologia cu Plasmă Rece şi Oxidare Termică Regenerativă este rezultatul unui an de cercetare. Proiectul a fost realizat cu sprijinul unor universităţi prestigioase din Europa şi va fi implementat în premieră la Timişoara.

Klaus Olwein (director Continental Timişoara): Cold Plasma este o tehnologie pe care compania noastră o aplică pentru prima dată la Timişoara şi va trata aerul care vine din zona de producţie. Practic, evacuăm aerul şi îl tratămcu oxigen care neutralizează particulele mirositoare.

Locuitorii cartierelor învecinate fabricii de anvelope s-au plâns de nenumărate ori de mirosul neplăcut care vine de la coşurile din zona de producţie. Există mai multe organizaţii care militează pentru eliminarea acestuia, printre care şi Asociaţia "Vreau aer curat la Timişoara".

Dacă instalaţia se dovedeşte a fi eficientă, producătorul de anvelope intenţionează să o implementeze şi la celelalte fabrici europene.

Reporter: Simona Ivașcu. Imaginea: Adrian Covaci.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).


22:00 Cântecul de acasă (R)

(Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara