loader
Foto

Galerie foto

Sebastian Spanache Trio va susţine un concert extraordinar

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală NABU în parteneriat cu Teatrul Naţional Timişoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Vineri, 27 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional Timişoara, Sebastian Spanache Trio va susţine un concert extraordinar.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală NABU în parteneriat cu Teatrul Naţional Timişoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş.

Cei de la Sebastian Spanache Trio, adică Radu Pieloiu – percuţie, Csaba Santa– contrabass şi Sebatian Spanache –claviaturi, au lansat până acum doua materiale discografice “Humanized” în 2013 şi “A Pasha’s Abstinence” în 2014.

Trio-ul a concertat pe scenele unor mari festivaluri, precum Gărâna Jazz Fest, Sibiu Jazz Fest, JazzTM, Bucharest Jazz Festival si multe altele, urcând pe scenă alături de mari muzicieni de jazz. Muzica lor a putut fi ascultată şi în multe dintre marile oraşe europene: Berlin, Viena, Praga, Budapesta, Cracovia, Bratislava, Belgrad, Debrecen, Szeged şi altele.

În decembrie 2013, Sebastian Spanache Trio a câștigat “Grand Trophy” la Festivalul/Concurs International “Johnny Răducanu” iar în 2014 albumul “A Pasha’s Abstinence” a primit titlul de BEST Album din partea Revistei Sunete.

Beck Corlan Band se pregateste să lanseze o piesă intitulată „Romania”. Acesta va fi lansată cu câteva zile înainte de data de 1 decembrie.

„Ultimele luni am locuit într-un sătuc liniştit din judeţul Arad. Tot timpul acesta, am fost cuprinsă de frumuseţea şi nostalgia vieţii sătene. Aşadar pot spune şi eu, ca poetul nostru drag, Lucian Blaga, că «veşnicia – adică această piesă – s-a născut la sat». Când te afli în satele româneşti, eşti trezit la realitatea României, la cine suntem noi de fapt. La frumuseţea, puritatea şi bogăţia ei. În melodie am inclus un scurt fragment din imnul României.” a declarat Beck Corlan.

Despre această melodie, dar şi despre planurile de sfârşit de an ale band-ului, povestim chiar cu Beck Corlan.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 23.11.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 24.11.2015 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

14:30 Cap de afiș

15:30 Minorităţi în limba maghiară

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara